Henteu terang naon anu kedah dilakukeun ku laptop lami anjeun?

Éta nuju sakedik kaburukan sareng anjeun kedah gaduh modél anu langkung énggal.

Anjeun hoyong langkung seueur kakuatan pikeun sadayana anu kedah anjeun laksanakeun sacara online.

Batréna masihan kaluar pikeun anjeun terakhir kali sareng anjeun bosen.

Daur Ulang Laptop Anjeun

Sakali anjeun mendakan laptop énggal anu idéal sareng dibawa ka imah, anjeun bakal nyangkut sareng dua laptop dina panangan anjeun. Éta runtah rohangan, anu sigana sesah didatangan ku sabab sagala kakusutan anjeun anu sanés. Nya, jawaban pikeun masalah anjeun nyaéta daur ulang laptop. Ayeuna, laptop mangrupikeun bagian anu penting dina kahirupan urang sadidinten. Naha éta ngajalankeun bisnis atanapi ngurus masalah pribadi di bumi, laptop parantos janten kabutuhan. Kalayan generasi énggal bakal terang unggal sababaraha taun sareng nampilkeun sababaraha paningkatan pikeun beurat, kakuatan, jsb., éta gampang tunduh sareng mésér anu énggal sacara rutin. Kaseueuran konsumen henteu sadar yén daur ulang éléktronika penting pisan sapertos kitu, tapi hancana.

Daur ulang éléktronik

Naha Daur Ulang Laptop Anjeun?

Sababaraha alesan anu saé saé panginten anjeun henteu terang ngeunaan nyaéta EPA nyatakeun yén daur ulang tina 1 jutaan laptop tiasa ngahémat sajumlah kakuatan anu sami sareng énergi anu dianggo ku langkung 3,500 Bumi AS dina sataun. Éléktronika ngagaduhan bagian anu tiasa didaur ulang anu tiasa kana produk énggal. Éléktronika tiasa ngagaduhan bahan toksik anu bakal nyababkeun karusakan lingkungan anu aranjeunna kantun disimpen dina TPA kanggo pembuangan.

Ngabersihan Inpormasi Tina Laptop Sateuacan Daur Ulang

Sateuacan anjeun bahkan tiasa mikirkeun kumaha cara ngadaur ulang laptop anjeun, anjeun kedah waspada kumaha mupus sadaya inpormasi sénsitip tina éta. Pikirkeun deui. Hal-hal anu tangtu anu urang lakukeun online ngeunaan data rahasia kami sapertos lisénsi supir kami, akun bank, sareng nomer jaminan sosial. Kami ogé nganggo nami pangguna sareng kecap akses pikeun seueur akun online kami.

Janten anjeun kedah yakin yén sadaya data pribadi anjeun ngalih kana laptop énggal anjeun sareng mareuman anu lami sateuacan didaur ulang.

Ngusap Laptop Pikeun Daur Ulang

Cadangan — Layanan awan sareng hard drive luar bakal ngamungkinkeun anjeun mindahkeun sadaya data anu diperyogikeun kana laptop anyar anjeun.

De-Ngahaturkeun — iTunes sareng Adobe mangrupikeun dua conto aplikasi anu ngawatesan sabaraha alat anu tiasa ngaaksésna. Anjeun kedah ngaijinkeun alat lami anjeun dina aplikasi ieu sateuacan didaur ulang. Upami henteu, anjeun tiasa mendakan yén anjeun henteu tiasa ngaksésna dina laptop énggal.

Bersih sareng Reset — Anggo parangkat lunak anu cocog sareng standar DOD pikeun ngusap bersih hard drive lami. Windows sareng Apple parantos ngareset sareng malikeun pitunjuk pikeun ngabantosan anjeun.

Ayeuna teraskeun sareng daur ulang.

Naha Penting pikeun Daur Ulang Monitor Komputer

Ayeuna mah leres henteu aya definisi runtah éléktronik. Mangrupikeun istilah umum anu ngaliput konsumén sareng alat éléktronik bisnis anu parantos ngan saukur hirupna langkung lami ti kagunaanana. Daur ulang éléktronika mangrupikeun masalah mulihkeun barang kana kaayaan aslina, atanapi dina kecap sanésna, ngirangan aranjeunna kana bahan baku. Sadaya barang éléktronik anu meryogikeun daur ulang nempatkeun kana tahap uji coba pikeun ngaidentipikasi naon waé komponén anu tiasa dianggo deui. Kacuali anjeun ahli, anjeun henteu sadar sabaraha komponén toksik anu tiasa janten limbah éléktronik.

Upami anjeun kedah ngadaur ulang tabung sinar katoda (CRT) monitor, anjeun kedah terang yén éta ngagaduhan opat dugi ka dalapan pon timbel. Ogé, upami layar anjeun tampilan cair-kristal (LCD) layar, éta backlit ku lampu bohlam leutik anu gaduh raksa di jerona. Ieu duanana logam toksik anu kedah dijaga dina monitor. Éta sababna penting pisan ngalakukeun daur ulang monitor. Kusabab monitor ieu kedah dijaga tina TPA. Nanging, ati-ati nalika didaur ulang aranjeunna. Anjeun kedah nyandak éta tempat pikeun didaur kusabab program daur ulang curbside anjeun sigana moal nampi aranjeunna pikeun didaur ulang.

Daur Ulang Laptop

Dimana ngadaur mulang Komputer Laptop

Ayeuna waktuna pikeun miceun komputer anjeun ku ngalakukeun daur ulang Ewaste. Janten dimana anjeun nyandak komputer laptop anjeun pikeun ngadaur mulangkeunana? Anjeun kedah nyandak laptop ka perusahaan daur ulang anu terkenal kalayan reputasi anu mantep. Hiji anu konsentrasi dina ngabongkar leres atanapi dianggo deui. Éta moal gampang pikeun milari perusahaan daur ulang atanapi pusat caket tempat anjeun cicing. Nanging, ayeuna, kaseueuran lingkungan gaduh hiji caket dieu. Ngan ukur ngalakukeun panilitian online pikeun milari dimana anu caketna.

Rujukan

Kaséhatan Lingkungan & Kasalametan — https://ehs.ucsc.edu/programs/waste-management/recycling-disposal/e-waste.html

GreenCitizen.com — https://greencitizen.com/laptop-recycling/

MicroAnt.com — https://www.microant.co/

NINGGALkeun Balesan

Punten lebetkeun koméntar anjeun!
Punten lebetkeun nami anjeun di dieu