Ah, liburan. Aranjeunna gaib pisan. Lampu dimana-mana, biduan carol, sareng rasa umum katengtreman. Tapi éta ogé ngandung hartos seueur runtah. Anjeun tiasa ngadaur mulangkeunana hiasan libur ku ngartos naon matéri na, sareng miceun na tempat sampah na di daérah anjeun. Tapi henteu kedah sapertos kitu. TPA pinuh teuing sih, nyandak ideu daur ulang genius ieu kana pertimbangan sateuacan anjeun kana sampah umum kami.

Ieu daptar naon anu bakal kami daur ulang dinten kiasana sacara métaforis:

• Naha daur ulang penting
• Daur mulang ngalangkungan sumbangan
• Ngala deui kado tina bungkus kado
• Ngaleupaskeun Hiasan Tiup
• Tangkal Natal anjeun kedah dikubur
• Karangan kembang & Garland tiasa didaur deui, teuing!
• Kartu Salam, sabab e-karta téh pikahareupeun
• Ornamén bohlam tiasa sareng kedah dipulihkeun
• Daur mulang lampu anu lami sareng anu kabakar dina kahirupan anjeun ku daur ulang lampu Natal
• Hiasan luar teu kedah dileupaskeun di luar, aranjeunna kedah didaur.

Tapi sateuacan urang nganggo daur ulang hiasan liburan, hayu teuleum naha urang kedah ngadaur mulangkeunana, sahingga urang sadayana dina kaca anu sami.

Naha daur ulang penting

Daur ulang ngabantosan ngajaga lingkungan. Éta ngirangan kabutuhan ékstrak pemurnian bahan awahan anu nyiptakeun polusi udara sareng cai. Conto anu hadé ngeunaan pentingna daur ulang nyaéta jarami plastik sareng penyu.

Mahluk laut anu saé anu janten korban ku kurangna daur ulang jarami plastik. Sapertos seueur tempat anu ngalarang jarami plastik, sareng nempel kana kertas atanapi logam.

Nalika urang didaur ulang, bahan didamel kana produk anu luar biasa anyar sareng ngaleungitkeun kabutuhan langkung seueur tempat tumpukan bumi. Ieu, dina waktosna, ngirangan émisi tina metana, gas rumah kaca.

Daur ulang ogé ngahémat énergi. Ngagunakeun bahan daur ulang nganggo langkung énergi tibatan ngahasilkeun barang énggal tina bahan baku. Ngawangun produk ti mimiti butuh waktu sareng tanaga. Upami anjeun parantos ngagaduhan bagian tina yayasan ayeuna, éta ngabantuan mékanika produk énggal.

Alesan sanés daur ulang penting nyaéta pikeun ngalestarikan sumber daya alam. Bahan anu aya di alam dijantenkeun produk énggal ngalangkungan siklus anu susah, éta sorangan sigana bakal nyababkeun polusi. Tapi éta teu dimana carita tungtung. Dina raraga ngahontal sumber daya alam ieu, habitat alam nuju musnah. Ieu henteu ngan ukur musibah dina hal pangaruh rumah kaca, sato ogé kaleungitan bumi anu pantes.

Daur ulang ngalangkungan Sumbangan

Janten anjeun panginten hoyong ngadaur ulang lampu Natal, atanapi nganggo seuseueurna tangkal Natal anjeun - sareng éta endah pisan. Tapi mimitina, hayu urang nimbangkeun naha aya anu tiasa nganggo atanapi hoyong hiasan libur anu parantos anjeun kagungan. Daur ulang anu pangsaéna pikeun dianggo deui. Janten ngalangkungan toko barang toko lokal anjeun, sareng tatangga anjeun ningali naha aya anu hoyong barang bekas anjeun.

Anjeun oge ngan saukur tiasa nyumbangkeun ka amal barudak, imah-imah kolot atanapi panti asuhan. Mawa kabagjaan ka komunitas anu béda-béda ti anjeun, atanapi jalma anu meryogikeun mangrupikeun cara anu saé pikeun ngucap sukur ka alam semesta sareng ngadorong batur pikeun masihan deui, oge.

Daur ulang bungkus kado

Daur ulang kado Bungkus Kado

Oké, sanaos bungkus kado panginten henteu cocog salaku hiasan libur, éta dina hadiah. Sareng aranjeunna handapeun tangkal. Mangrupikeun semacam hiasan liburan anu aya unggal taun, janten urang kedah ngungkulanana. Éta sadayana atos di sampah, tapi anjeun tiasa nyimpen sareng nganggo deui kanggo hadiah anu sanés. Aya ogé kamungkinan pikeun buka pusat daur ulang. Kertas abon tiasa janten tempat tidur ingon-ingon, bahan bungkus atanapi bagian tina tempat sampah anjeun.

Ngaleupaskeun Hiasan Tiup

Hiasan tiup biasana didamel tina nilon, ieu henteu didaur deui dina hartos tradisional. Tapi lawon tiasa didaur ku organisasi daur ulang tékstil. Émut yén seueur hiasan tiup gaduh bagian éléktronik. Ieu tiasa sareng kedah didaur deui dumasarkeun kana komposisi na.

Tangkal Natal anjeun kedah dikubur.

Daripada nyésakeun tangkal Natal anjeun di jalan sapertos budak yatim, anjeun ngagaduhan kamungkinan pikeun ngadaur ulang tangkal Natal anjeun nyalira. Kai tina tangkal Natal anjeun tiasa janten méja atanapi cocooan! Bunderan lengkep!

Anjeun bahkan tiasa ngadaur mulangkeun bagian tina nyalira. Anggo ranting sareng jarum pikeun nguraikeun di kebon anjeun. Dicarioskeun hiasan alam tiasa mendakan tujuan anu sanés tibatan aya di TPA.

Karangan kembang & Garland tiasa didaur deui, teuing!

Nyingkahan miceun hiasan perayaan dina tempat sampah sapertos karangan bunga sareng karangan bunga. Aya seueur pisan cara pikeun hirup deui. Tanggel hias tina wreaths sareng karangan bunga anjeun sateuacan anjeun ngamimitian nanaon. Simpen hiasan anjeun dina tempat anu aman, sareng bungkus aranjeunna dina koran atanapi anu sapertos kitu.

Éta langkung gampil tibatan daur ulang lampu Natal, éta pasti. Alternatipna, wreaths sareng karangan kembang anjeun didaur ulang sacara alami di alam. Éta cara anu saé pikeun masihan deui naon anu anjeun candak. Ieu ngan ukur cocog upami ieu mangrupikeun hal anu anjeun alami sateuacanna. Upami anjeun henteu acan didaur ulang ka leuweung, tanyakeun ka rerencangan anu gaduh. Inpormasi lengkepna, langkung saé hasilna anjeun!

Kartu ucapan, sabab e-karta téh pikahareupeun

Kartu ucapan biasana kertas sareng gambar anu dipindahkeun - sadayana dibungkus kana hiji. Warta anu hadé nyaéta anjeun tiasa ngadaur mulangkeunana sadaya unsur ieu. Kartu ucapan tiasa leres tumpuk dina kulkas anjeun. Anggo deui kartu anjeun anu teuing saé pulih. Aya program kartu daur ulang anu tiasa nyandak salam anjeun, sareng nyiptakeun hal anu énggal sareng éndah.

Upami anjeun henteu teuing ngantep jalma séjén daur ulang kartu anu saé, lakukeun sorangan! Kanggo liburan taun payun, tinggalkeun lampu daur ulang Natal ka anu penting anjeun anu séjén, sareng nyéépkeun waktos ngadamel deui kartu Natal anjeun tina kartu anu lami. Éta hobi karajinan anu saé anu tiasa masihan kiridit jalan kartu Natal nyata.

Lian ti éta anjeun ogé tiasa ngadamel hiasan ku kartu ucapan anjeun anu lami sapertos karangan liburan. Nalika ngeunaan hiasan libur, langit urang wates!

Ornamén bohlam tiasa sareng kedah didaur ulang.

Urang sadayana ngagaduhan ornamén anu awon. Naha éta leungiteun pancing atanapi dégradasi umum tina hiasan bohlam - urang sadayana ngagaduhanana. Tapi aya hiji metodeu anu saé pikeun ngadaur mulangkeunana, teuing! Anjeun tiasa ngalakukeun proyék DIY ti Pinterest pikeun ngabantosan nganggo deui ornamén lami. Éta tiasa janten kado atanapi hiasan anu lengkep sareng inovatif. Intina nyaéta ornamén bohlam tetep kaluar tina tempat pembuangan sampah. Teras, hayu urang ngalihkeun kana daur ulang lampu Natal!

Daur mulang lampu anu lami sareng anu kabakar dina kahirupan anjeun nganggo daur ulang lampu Natal

Tangkal anjeun dipapaésan kalayan éndah pasti bakal diarsipkeun ku lampu twinkly anu paling ketuhanan sareng émosi anu ngagenclang. Tapi lampu datang sareng indit sapertos musim. Henteu tiasa dipercaya teuing. Ngalangkungan daur ulang lampu Natal henteu sadayana sesah éta.

Upami salah sahiji untaian cahaya puncak sareng minat kusabab kurangna cahaya na, henteu’ alungkeun kana tempat sampah. Nuju toko hardware sareng ngantepkeun aranjeunna masang lampu bohlam anyar sareng lampu LED. Teu pernah gampang ieu pikeun nganggo daur ulang lampu Natal.

Lampu ieu tiasa nganggo tanaga anu kirang sareng las langkung lami deui. Sakumaha seueur anjeun ngirangan tagihan listrik, ogé.

Saterasna, senar lampu seueurna didamel tina plastik, tambaga, sareng gelas. Pasti aya tempat ngadaur ulang di daérah anjeun anu ngaladénan sadayana bahan anu béda-béda ieu.

Émut yén anjeun sok tiasa ngadaangkeun lampu Natal pikeun kaperluan seni sareng rakit. Pasangkeun lampu kana wreath sareng cét dina warna usum salju pikeun hiasan Natal anu pikaresepeun sampurna.

Hiasan luar teu kedah dileupaskeun di luar, aranjeunna kedah didaur.

Hiasan luar sapertos rusa, Klausa Santa, jsb., aranjeunna biasana didamel tina plastik. Ngalungkeun hiasan plastik langkung gampang tibatan daur ulang lampu Natal. Aranjeunna ngagaduhan nomer anu saé dina handapeun produk anu masihan anjeun terang palastik mana anu dihias tina hiasan luar. Tapi seueur hiasan anu campuran tina plastik. Hal ieu ngajadikeun éta rada nangtang pikeun miceun.

Cara anu saé pikeun ngaleungitkeun hiasan anjeun nyaéta ku ngajual atanapi nyumbangkeunana ka toko kadua atanapi jalma anu ngan saukur resep kana hiasan anjeun.. Lereskeun aranjeunna sateuacan anjeun nyumbang. Upami henteu, kamungkinanna aranjeunna bakal tungtungna di TPA.

Nalika didaur ulang barangna, ngaleupaskeun sareng ngadaur mulangkeunana komponén éléktronik sareng batréna pikeun mastikeun yén cara anu leres dicandak.

Hayu urang nyalametkeun lingkungan!

Urang ngan ukur ngagaduhan hiji kasempetan di bumi ieu, janten hayu urang ngamanfaatkeunnana sareng jaga-jaga sareng anu séjén. Gampang sapertos daur ulang lampu Natal sareng mastikeun yén anjeun henteu nganggo palastik teuing dina kahirupan sadidinten. Upami aya naon, émut henteu nganggo jarami palastik sareng nyimpen botol cai anu tiasa didaur ulang sareng anjeun sepanjang waktos! Hayu urang ngalih ka dunya anu langkung bahagia sareng langkung séhat, babarengan. Teu telat meunang ngarengkah lingkungan!

Janten sateuacan anjeun miceunan sadayana, anggap lampu Natal didaur ulang, daur ulang kartu ucapan, sareng ngadamel cocooan karajinan anu luar biasa tina kai tangkal Natal anjeun. Éta henteu ngan ukur kado anu bijaksana pikeun batur anu istiméwa, tapi éta ogé prosés anu émut pikeun didaur ulang. Éta ibarat kado ka bumi.

Tautan

http://www.eschooltoday.com/natural-resources/what-is-a-natural-resource.html

http://www.brysonrecycling.org/recycling/why-recycle/

http://www.eschooltoday.com/natural-resources/what-is-a-natural-resource.html

NINGGALkeun Balesan

Punten lebetkeun koméntar anjeun!
Punten lebetkeun nami anjeun di dieu