Kumaha cara ngadaurkeun éléktronika sareng komputer kalayan aman sareng berpatutan

E-runtah ngembang pesat, kulantaran aya kabutuhan pikeun nyaritakeun jalma ngeunaan program daur ulang anu épéktip pikeun éléktronika. Jalma-jalma nyobian mendakan langkung seueur inpormasi ngeunaan kumaha ngadaurkeun limbah éléktronikna sacara épéktip sareng aman anu tiasa dijantenkeun ogé pikeun aranjeunna. Jalma-jalma nyobian milari inpormasi dina TV atanapi ngalangkungan sumber internét pikeun terang ngeunaan hal-hal anu pangsaéna anu tiasa aranjeunna laksanakeun. Prosés daur ulang anu utami anu aranjeunna hoyong terang nyaéta daur ulang komputer, Daur ulang TV sareng bahan-bahan sanés anu sapertos éta anu aranjeunna hoyong hapus kalayan ngaminimalkeun résiko idéntitas atanapi maling informasi.
Ku datangna seueur alat-alat anyar sareng murah dina industri éléktronika janten alesan utama E-runtah, éta kusabab jalma resep mésér alat énggal tibatan ngalereskeun anu lami. Numutkeun laporan pamilarian, sakitar 75% tina éléktronika parantos dimimitian disimpen deui di bumi kusabab teu tiasa didekatkeun tina pilihan daur ulang anu pas pikeun limbah e. Masalah ieu beuki nambahan perhatian ti sisi industri éléktronik, konsumén sareng pembuat kebijakan. Pertimbangan ieu bakal gancang nyebatkeun warta anu saé pikeun jalma-jalma anu nuju e-runtah di imahna, sareng aranjeunna henteu terang ngeunaan kanyataan yén cara miceun telepon sélulérna, komputer lami, sareng alat éléktronik anu sanés kalayan aman.

Hal-hal anu kedah dipikaharti

Janten, hal-hal bakal dimimitian tina paham yén naon anu anjeun tiasa anggap salaku e-runtah? Iraha anjeun bade mikirkeun daur ulang limbah éléktronika, nuturkeun sababaraha patarosan tiasa timbul dina pipikiran anjeun ngeunaan ieu. Janten, ieu waktos nalika anjeun tiasa ngartos sadayana kanyataan ieu sareng mupus sadaya keraguan ngeunaan runtah éléktronik kalayan gampang.
Patarosan na:
1. Naon anu anjeun hartosna runtah éléktronika?
2. Naha penting pikeun didaur ulang limbah éléktronika?
3. Kumaha carana anjeun ngadaur mulangkeunana limbah éléktronik anjeun nyalira?
4. Naha langkung saé urang miceun runtah éléktronika anjeun dina tempat sampah?
5. Kumaha upami karusakan data anu sayogi dina alat anjeun?

Karuksakan data

Naon anu anjeun hartosna runtah éléktronika atanapi e-runtah? Naon anu didaur ulang?

Runtah éléktronika anu biasa dikenal salaku e-sampah mangrupikeun Alat Akhir Éléktronik. Tong sampah éléktronik atanapi limbah éléktronika ieu kalebet komputer anu henteu tiasa dianggo atanapi nganggo tanggal, Tipi, stéréo, telepon sélulér, sareng sababaraha alat éléktronik sanés. Sababaraha barang ieu tiasa didaur, tapi, sajumlah ageung limbah ieu masih mendakan jalan ka TPA.
Runtah éléktronik atanapi e-runtah mangrupikeun istilah anu ngarujuk kana produk anu aya hubunganana sareng éléktronika anu parantos dugi ka akhir umur na ayeuna henteu kapaké deui. Anjeun tiasa nyebatkeun yén ieu mangrupikeun alat éléktronik anu parantos lami, outmoded atanapi rusak. Runtah éléktronika mangrupikeun aliran limbah anu tumuh dina tingkat anu langkung gancang tibatan jinis limbah anu sanés, khususna di daérah anu béda di Amérika Serikat, didieu urang kedah ningkatkeun usaha pikeun ngajantenkeun masa depan anu langkung dijaga di nagara éta.

Naha penting pikeun didaur ulang limbah éléktronika?

Daur ulang éléktronik mangrupikeun cara anu pangsaéna pikeun anjeun adaptasi pikeun nyingkirkeun alat éléktronik anu teu dihoyongkeun sabab tiasa janten cara anu saé pikeun ngabantosan ngahémat sumberdaya sareng bahan alami ku cara anu langkung saé. Sadayana urang terang kanyataan yén produk éléktronik didamel tina sababaraha bahan penting sareng sumber daya, salaku conto, gelas, logam, sareng plastik. Sadayana bahan berharga ieu meryogikeun énergi pikeun prosés tambang atanapi pabrik. Janten, nyumbangkeun atanapi didaur ulang éléktronika tiasa ngabantosan ngalestarikeun sadaya sumber daya alam urang, sareng éta tiasa ngabantosan urang pikeun nyingkahan polusi cai sareng udara. Daur ulang bahan éléktronika ogé bakal ngabantosan kami dina émisi gas rumah kaca anu tiasa disababkeun ku prosés ngadamel bahan-bahan parawan anu dianggo dina pembuatan alat-alat éléktronik anu béda-béda.

Numutkeun perkiraan énergi anu tiasa anjeun simpen ku didaur ulang ampir sajuta laptop ampir sami sareng énergi anu dikonsumsi ku 3500 imah di Amérika Serikat dina sataun. Numutkeun hasil pamilarian anu sanés, unggal sajuta telepon sélulér anu didaur ulang ngagaduhan kamampuan pulih 772 pon pérak, 35 sarébu pon tambaga, 33 pon paladium sareng 75 pon emas. Ieu tiasa janten conto anu pangsaéna anu tiasa ngabantosan anjeun pikeun terang kumaha pentingna pikeun ngadaur mulangkeunana barang-barang éléktronik anjeun pikeun ngalestarikeun bahan alami anu berharga sareng énergi ogé.

Ieu mangrupikeun sababaraha hal anu tiasa ngabantosan anjeun pikeun terang kunaon penting pikeun anjeun ngadaur mulangkeunana limbah éléktronika anu anjeun gaduh di bumi anjeun sareng mikirkeun pikeun ngajantenkeun bagian tina tempat sampah bumi anjeun:
1. Runtah éléktronika tiasa janten sumber bahan baku anu beunghar
2. Ku didaur ulang limbah éléktronika, anjeun tiasa ngajagi lingkunganana aman tina sababaraha bahan beracun.
3. Gerakan limbah ngabahayakeun ti hiji tempat ka tempat anu sanés
4. Manajemén runtah padet
5. Runtah éléktronika tiasa janten panyabab polusi

1. Runtah éléktronika tiasa janten sumber bahan baku anu beunghar

Kusabab mangrupikeun kanyataan anu dipikaterang yén alat éléktronika diwangun ku kombinasi sababaraha bahan berharga anu tiasa anjeun simpen ku didaur ulang mayit anjeun, Parangkat éléktronik modél luntur atanapi lami. Numutkeun laporan panilitian, hungkul 5 ka 10 persén emas tina runtah éléktronika hasil didaur deui. Sedengkeun sésana 90 persén anu leungit unggal taun, anu jumlahna penting. Sareng ieu leungit sabab urang henteu sadar kanyataan yén kumaha aranjeunna tiasa ngadaur mulangkeunana atanapi nyumbangkeun limbah éléktronika pikeun panggunaan anu langkung saé. Runtah éléktronika ngandung bahan anu langkung berharga ogé anu langkung ti 40 ka 50 persén langkung beunghar tibatan bijih anu ditambang ti bumi, numutkeun PBB.

Bahan-bahan berharga ieu tiasa disimpen ku cara méré kasadaran ka masarakat ngeunaan kunaon aranjeunna kedah ngadaur mulangkeunana limbah éléktronika na atanapi otoritas tiasa ngajalankeun kampanyeu kanggo ngawartosan masarakat ngeunaan manpaat daur ulang atanapi nyumbangkeun limbah éléktronika. Program kasadaran ngeunaan daur ulang limbah éléktronika tiasa ngabantosan nagara mana waé pikeun ngalestarikeun maksimal tina bahan berharga anu dianggo dina ngadamel alat éléktronik.

2. Ku didaur ulang limbah éléktronika, anjeun tiasa ngajagi lingkunganana aman tina sababaraha bahan beracun.

Alat éléktronika lami henteu ngan ukur ngandung bahan berharga tapi ogé sababaraha unsur toksik. Sakumaha urang terang yén aya sababaraha unsur racun dina alat éléktronik sapertos timah, kadmium, raksa, sareng kromium. Penting pikeun mastikeun yén bahan ieu badé musnah ku cara anu pantes sareng moal ditambihan ka lingkungan. Éta sabab pelepasan bahan-bahan toksik ieu kana lingkungan tiasa ngabahayakeun masarakat sakitar. Aya kamungkinan hébat yén limbah éléktronik ogé tiasa ngandung logam atanapi bahan beurat sanésna sareng sababaraha bahan kimia toksik ogé anu tiasa ngabahayakeun pikeun manusa sareng ingon-ingon sanésna. Éta sababna langkung saé pikeun ngancurkeun atanapi ngadaur mulangkeunana limbah éléktronika sapertos kitu anu henteu tiasa ngarugikeun batur.

3. Gerakan limbah ngabahayakeun ti hiji tempat ka tempat anu sanés

Gerakan limbah éléktronika teu terkendali mangrupikeun hal anu biasa. Runtah éléktronika nuju dipindahkeun ka nagara-nagara anu tanaga gawé murah sayogi pikeun didaur ulang éta limbah éléktronika. Tapi pendekatan primér sareng kakurangan sumber anu tiasa dianggo pikeun ngadaur mulangkeunana limbah éléktronika mangrupikeun alesan masalah kaséhatan ka pribumi di nagara-nagara éta. Pelepasan racun anu terus-terusan kakeunaan racun nalika didaur ulang limbah éléktronika janten masalah anu dipikahariwang di daérah anu miskin ieu. Tapi daur ulang limbah éléktronika dibantuan ku perusahaan anu gaduh sumber anu cekap tiasa janten pilihan anu langkung saé pikeun ngalaksanakeun sareng tiasa ngahemat tempat sanés tina cilaka ku bahan toksik anu asalna tina limbah éléktronika.

4. Manajemén runtah padet

Sanaos kamekaran industri éléktronik muncul unggal dinten, pertumbuhan ieu datang sareng produk anu ngagaduhan waktos anu langkung pondok. Sareng waktos pondok ieu siklus kahirupan alat-alat éléktronika anu béda mangrupikeun panyabab tina gancang tumuh bahan limbah. Bahan limbah padet ieu dihasilkeun limbah éléktronika tiasa dikontrol ku ngadaur mulangkeunana limbah éléktronika kalayan épisién.

5. Runtah éléktronika tiasa janten panyabab polusi

Runtah éléktronika ngandung seueur bahan kimia anu tiasa bahaya pikeun lingkungan. Kusabab alesan ieu, haram ngalungkeun mayit, Parangkat éléktronika modél luntur atanapi kaluar kalayan sampah anu biasa di sababaraha nagara. Di nagara anu béda-béda di panjuru dunya, runtah éléktronika henteu diolah ku daur ulang éléktronika anu disahkeun. Kaseueuran nagara-nagara ieu henteu ngagaduhan kasadaran ngeunaan daur ulang limbah éléktronika atanapi henteu terang ngeunaan kumaha aranjeunna tiasa nyaritakeun masarakatna ngeunaan pangaruh kaséhatan sareng lingkungan anu tiasa disababkeun ku limbah éléktronika anu dibuang.. Di nagara-nagara sapertos kitu, metode anu teu leres pikeun miceun runtah éléktronika dianggo. Jalma-jalma biasa meunang bahan berharga ku ngaduruk runtah éléktronika. Tapi prosés pembakaran ieu dina hawa terbuka tiasa janten panyabab polusi udara.
Di kaseueuran nagara, kusabab prosés pembuangan limbah éléktronika anu teu leres tiasa janten panyabab kabocoran kimia kana pasokan cai. Kusabab suplai cai tiasa najis anu tiasa ngabahayakeun masarakat atanapi ingon-ingon di sekitar tempat pembuangan ieu.

Kumaha Daur Ulang limbah Éléktronik anjeun?

Kami resep alat anu kami anggo dina rutin sapertos TV, telepon sélulér, laptop, komputer, jsb. Sanaos kami nganggo gadget ieu kalayan ati-ati pisan, tetep aranjeunna tiasa kadaluarsa. Éta sabab unggal alat éléktronik ngagaduhan waktos akhir tina kahirupan anu manpaatna sareng saatos waktos éta unggal alat badé janten limbah éléktronika. Naon anu kudu dilakukeun ku limbah éléktronika ieu mangrupikeun masalah ageung. Numutkeun laporan ku PBB 4.47 juta ton limbah éléktronik parantos dipiceun dina sataun 2016, hungkul 20 persén limbah éléktronik ieu dibuang ku cara anu pantes.

Konsumén sapopoé kedah ngalakukeun hal anu tiasa ngirangan tapak runtah éléktronikna. Seueur bahan anu dianggo dina ngadamel alat éléktronik tiasa dipulihkeun kanggo dianggo deui sapertos plastik, logam, sareng gelas. Éta diklaim ku Apple yén perusahaan parantos ngasilkeun deui 2,204 pon emas anu hargana sakitar 40 jutaan dolar ku didaur ulang alat-alat éléktronik anu béda dina sataun 2015.

Di nagara anu béda, jalma nuju ngupahan ku aparat anu terang ngeunaan cara anu pantes anu tiasa dianggo pikeun ngadaur mulangkeunana alat éléktronik anu lami. Aya seueur cara aman anu tiasa anjeun anggo pikeun miceun atanapi ngadaur mulangkeunana limbah éléktronika anjeun.

Ieu sababaraha hal anu tiasa anjeun laksanakeun pikeun ngadaur mulangkeunana limbah éléktronika anjeun kalayan gampang tanpa nyanghareupan masalah:
1. Candak limbah éléktronika anjeun ka daur ulang anu disahkeun
2. Sumbangkeun limbah éléktronika anjeun pikeun ngabantosan kapercayaan
3. Bawa limbah éléktronika anjeun ka perusahaan téknologi

Sumbangkeun limbah éléktronika anjeun pikeun ngabantosan kapercayaan

Upami anjeun ngagaduhan alat éléktronik anu masih dina kaayaan damel tapi anjeun henteu hoyong nganggo éta deui, maka hal anu paling saé anu anjeun tiasa laksanakeun nyaéta nyumbang éta pikeun percanten. Anjeun tiasa mendakan seueur tempat amal di luar kota anjeun anu bakal nampi alat lami anjeun sareng bakal ngagunakeun deui éta. Anjeun tiasa mendakan organisasi lokal di sakuriling anjeun kalayan gampang ku mariksa anu mana waé diantarana anu nampi alat éléktronik lami.
Lian ti organisasi ieu aya sababaraha cara séjén anu sayogi anu tiasa ngabantosan anjeun pikeun masihan alat éléktronik lami ka jalma anu peryogi alat ieu pikeun panggunaan. Ieu sababaraha cara anu tiasa anjeun anggo pikeun nyumbang alat éléktronik lami anjeun kalayan gampang:
1. DELL Sambungkeun deui
2. eBay pikeun Amal
3. Organisasi Bursa Komputer Dunya
4. Organisasi Ponsel Telepon Amérika

DELL Sambungkeun deui

DELL Reconnect damel kanggo Goodwill, sareng pikeun tujuan ieu, organisasi ieu nampi komputer unggal perusahaan sareng alat anu tiasa dianggo sareng komputer. Numutkeun ka organisasi ieu, anjeun tiasa lungsur alat éléktronik lami sareng lami di lokasi Goodwill caket anjeun pikeun amal.

eBay pikeun Amal

eBay for Charity nyarios yén anjeun tiasa ngantep kami ngical alat éléktronik lami sareng anu sanés anu anjeun badé nyumbang teras anjeun tiasa nyumbangkeun sadaya artos kana amal anu anjeun pilih..

Organisasi Bursa Komputer Dunya

Organisasi Bursa Komputer Dunya nuju jalan pikeun ngirangan pamisahan digital di seueur nagara berkembang. Organisasi Exchange Komputer Dunya ngayakeun panggunaan alat-alat éléktronik sareng daur ulang anu leres tina alat-alat éléktronik anu henteu tiasa dianggo. Organisasi ieu damel kanggo penyediaan komputer, laptop, périferal sareng alat éléktronik sanés pikeun komunitas anu béda-béda di dunya.

Organisasi Ponsel Telepon Amérika


Organisasi ieu ngumpulkeun telepon sélulér anu digunakeun pikeun sadaya mérek sareng ngajual deui hapé éta saatos ngalereskeunana. Organisasi Ponsel Telepon Amérika bertanggung jawab pikeun daur ulang telepon sélulér anu teu tiasa dianggo. Organisasi ieu teras ngamangpaatkeun sadaya penghasilan pikeun tujuan anu saé anu béda.

Bawa limbah éléktronika anjeun ka perusahaan téknologi

Seueur perusahaan manufaktur anu nyayogikeun jasa daur ulang ogé. Anjeun tiasa milarian program perusahaan tech anu béda anu masihan jasa daur ulang anu pangsaéna pikeun pangguna. Anjeun tiasa milarian perusahaan ieu ku nerapkeun nami produk atanapi saringan nami perusahaan. Ieu mangrupikeun sababaraha perusahaan anu nyayogikeun pilihan pikeun ngadaur mulangkeunana alat éléktronik anu lami ka konsumén.
1. Masihan deui Program Apple
2. Amazon
3. Daur mulang nawiskeun ku Best Buy
4. Nawiskeun ku Staples sareng Depot Kantor
5. Program Buyback of Sprint

Masihan deui Program Apple

Upami anjeun badé mumpuni pikeun layanan daur ulang apel, anjeun bakal dibéré kartu kado anu hargana $1000 atanapi kiridit di toko pikeun hasil nyayogikeun produk di Give Back Program of Apple. Upami anjeun ngagaduhan alat éléktronik anu henteu mumpuni pikeun program ieu, perusahaan bakal nampi éta ogé pikeun prosés daur ulang. Sareng ngalangkungan April 30, Apple bakal nyumbang kanggo unggal alat anu ditampi ku perusahaan pikeun prosés daur ulang.

Amazon

Amazon bakal mayar dugi 200.91 dolar dina bentuk kartu kado pikeun nyayogikeun naon waé jinis alat éléktronik tilas sareng gim video atanapi CD musik ogé.

Daur mulang nawiskeun ku Best Buy

Daur mulang nawiskeun ku Best Buy nawiskeun anjeun nyandak alat éléktronik lami anjeun pikeun prosés daur ulang anu leres. Henteu janten masalah dimana anjeun ngagaleuh alat éta anjeun tiasa nyandak éta ka Best Buy.

Nawiskeun ku Staples sareng Depot Kantor


Staples sareng Office Depot nawiskeun program daur ulang khusus pikeun anggota pangirutna pikeun kéngingkeun $2 pikeun unggal unit printer, sareng hiji nasabah tiasa nawiskeun sapuluh printer dina sabulan.
Seueur pabrikan printer gaduh program daur ulang nyalira kanggo konsuménna anu anjeun tiasa parios ngalangkungan sumber online pikeun masing-masing perusahaan sapertos hp, Canon sareng Epson.

Daur ulang komputer sareng hard drive

Naha langkung saé urang miceun runtah éléktronika anjeun dina tempat sampah?

Boh éta légal pikeun miceun alat éléktronik Akhir Kahirupan di tempat sampah atanapi henteu gumantung pisan kana jinis alat sareng lokasi dimana anjeun ayeuna cicing. Éta ngarujuk kana aturan nagara sareng peraturan ngeunaan limbah éléktronika. Tapi saluareun debat ieu, hal pangsaéna anu tiasa anjeun laksanakeun pikeun limbah éléktronika anjeun disumbangkeun, didaur ulang atanapi dijual deui. Tiluanana tiasa janten pilihan anu pangsaéna sareng tepat anu tiasa anjeun anggo pikeun limbah éléktronika anjeun. Upami anjeun hoyong ngadaurkeun limbah éléktronika anjeun, maka langkung saé éta kontak anu didaur ulang pikeun prosés ieu.

Aya sababaraha kota atanapi nagara bagian di dunya anu henteu ngijinkeun konsumén pikeun miceun runtah éléktronika na ka tempat sampah sareng nyungkeun wargana pikeun ngontak daur ulang pikeun prosés daur ulang anu leres sareng lengkep pikeun limbah éléktronika anjeun.. Ieu tiasa janten léngkah anu pangsaéna pikeun para palaksana pikeun ngajaga lahanna murni sareng polusi gratis. Upami anjeun mikir badé ngahubungi daur ulang, maka pastikeun anjeun badé ngahubungi daur ulang anu disahkeun pikeun proyék daur ulang limbah éléktronika anjeun.

Kumaha upami karusakan data anu sayogi dina alat anjeun?


Sateuacan didaur ulang komputer lami anjeun, laptop sareng telepon sélulér pastikeun yén anjeun parantos mupus sadaya data tina alat anjeun. Pikeun mupus data tina hard drive anjeun henteu cekap dilakukeun, pilihan anu pangsaéna nyaéta ngabersihkeun hard drive alat anu badé disumbangkeun, didaur ulang atanapi dijual deui. Sareng upami anjeun badé nyéwa daur ulang, anjeun tiasa naros ka anjeunna ogé kanggo mupus inpormasi pribadi anjeun sareng sadaya data tina alat sateuacan didaur ulang kanggo nyegah kaamanan sareng inpormasi informasi. Pilihan séjén anu anjeun tiasa anggo parangkat lunak anu tiasa nyerat sadaya hard drive anjeun. Parangkat lunak ieu anjeun tiasa kéngingkeun tina sumber online kalayan gampang.

Mangrupikeun tugas moral urang sadayana pikeun ngiringan prosés daur ulang limbah éléktronika. Éta sabab salain nyimpen sumberdaya alam urang tiasa ngajaga lingkungan urang ngahemat teuing tina unsur toksik anu tiasa ngabahayakeun urang.

Karuksakan Data Chicago

NINGGALkeun Balesan

Punten lebetkeun koméntar anjeun!
Punten lebetkeun nami anjeun di dieu