Imah Blog

Naon anu kuring kedah dilakukeun ku Laptop Tua kuring?

0

Henteu terang naon anu kedah dilakukeun ku laptop lami anjeun?

Éta nuju sakedik kaburukan sareng anjeun kedah gaduh modél anu langkung énggal.

Anjeun hoyong langkung seueur kakuatan pikeun sadayana anu kedah anjeun laksanakeun sacara online.

Batréna masihan kaluar pikeun anjeun terakhir kali sareng anjeun bosen.

Daur Ulang Laptop Anjeun

Sakali anjeun mendakan laptop énggal anu idéal sareng dibawa ka imah, anjeun bakal nyangkut sareng dua laptop dina panangan anjeun. Éta runtah rohangan, anu sigana sesah didatangan ku sabab sagala kakusutan anjeun anu sanés. Nya, jawaban pikeun masalah anjeun nyaéta daur ulang laptop. Ayeuna, laptop mangrupikeun bagian anu penting dina kahirupan urang sadidinten. Naha éta ngajalankeun bisnis atanapi ngurus masalah pribadi di bumi, laptop parantos janten kabutuhan. Kalayan generasi énggal bakal terang unggal sababaraha taun sareng nampilkeun sababaraha paningkatan pikeun beurat, kakuatan, jsb., éta gampang tunduh sareng mésér anu énggal sacara rutin. Kaseueuran konsumen henteu sadar yén daur ulang éléktronika penting pisan sapertos kitu, tapi hancana.

Daur ulang éléktronik

Naha Daur Ulang Laptop Anjeun?

Sababaraha alesan anu saé saé panginten anjeun henteu terang ngeunaan nyaéta EPA nyatakeun yén daur ulang tina 1 jutaan laptop tiasa ngahémat sajumlah kakuatan anu sami sareng énergi anu dianggo ku langkung 3,500 Bumi AS dina sataun. Éléktronika ngagaduhan bagian anu tiasa didaur ulang anu tiasa kana produk énggal. Éléktronika tiasa ngagaduhan bahan toksik anu bakal nyababkeun karusakan lingkungan anu aranjeunna kantun disimpen dina TPA kanggo pembuangan.

Ngabersihan Inpormasi Tina Laptop Sateuacan Daur Ulang

Sateuacan anjeun bahkan tiasa mikirkeun kumaha cara ngadaur ulang laptop anjeun, anjeun kedah waspada kumaha mupus sadaya inpormasi sénsitip tina éta. Pikirkeun deui. Hal-hal anu tangtu anu urang lakukeun online ngeunaan data rahasia kami sapertos lisénsi supir kami, akun bank, sareng nomer jaminan sosial. Kami ogé nganggo nami pangguna sareng kecap akses pikeun seueur akun online kami.

Janten anjeun kedah yakin yén sadaya data pribadi anjeun ngalih kana laptop énggal anjeun sareng mareuman anu lami sateuacan didaur ulang.

Ngusap Laptop Pikeun Daur Ulang

Cadangan — Layanan awan sareng hard drive luar bakal ngamungkinkeun anjeun mindahkeun sadaya data anu diperyogikeun kana laptop anyar anjeun.

De-Ngahaturkeun — iTunes sareng Adobe mangrupikeun dua conto aplikasi anu ngawatesan sabaraha alat anu tiasa ngaaksésna. Anjeun kedah ngaijinkeun alat lami anjeun dina aplikasi ieu sateuacan didaur ulang. Upami henteu, anjeun tiasa mendakan yén anjeun henteu tiasa ngaksésna dina laptop énggal.

Bersih sareng Reset — Anggo parangkat lunak anu cocog sareng standar DOD pikeun ngusap bersih hard drive lami. Windows sareng Apple parantos ngareset sareng malikeun pitunjuk pikeun ngabantosan anjeun.

Ayeuna teraskeun sareng daur ulang.

Naha Penting pikeun Daur Ulang Monitor Komputer

Ayeuna mah leres henteu aya definisi runtah éléktronik. Mangrupikeun istilah umum anu ngaliput konsumén sareng alat éléktronik bisnis anu parantos ngan saukur hirupna langkung lami ti kagunaanana. Daur ulang éléktronika mangrupikeun masalah mulihkeun barang kana kaayaan aslina, atanapi dina kecap sanésna, ngirangan aranjeunna kana bahan baku. Sadaya barang éléktronik anu meryogikeun daur ulang nempatkeun kana tahap uji coba pikeun ngaidentipikasi naon waé komponén anu tiasa dianggo deui. Kacuali anjeun ahli, anjeun henteu sadar sabaraha komponén toksik anu tiasa janten limbah éléktronik.

Upami anjeun kedah ngadaur ulang tabung sinar katoda (CRT) monitor, anjeun kedah terang yén éta ngagaduhan opat dugi ka dalapan pon timbel. Ogé, upami layar anjeun tampilan cair-kristal (LCD) layar, éta backlit ku lampu bohlam leutik anu gaduh raksa di jerona. Ieu duanana logam toksik anu kedah dijaga dina monitor. Éta sababna penting pisan ngalakukeun daur ulang monitor. Kusabab monitor ieu kedah dijaga tina TPA. Nanging, ati-ati nalika didaur ulang aranjeunna. Anjeun kedah nyandak éta tempat pikeun didaur kusabab program daur ulang curbside anjeun sigana moal nampi aranjeunna pikeun didaur ulang.

Daur Ulang Laptop

Dimana ngadaur mulang Komputer Laptop

Ayeuna waktuna pikeun miceun komputer anjeun ku ngalakukeun daur ulang Ewaste. Janten dimana anjeun nyandak komputer laptop anjeun pikeun ngadaur mulangkeunana? Anjeun kedah nyandak laptop ka perusahaan daur ulang anu terkenal kalayan reputasi anu mantep. Hiji anu konsentrasi dina ngabongkar leres atanapi dianggo deui. Éta moal gampang pikeun milari perusahaan daur ulang atanapi pusat caket tempat anjeun cicing. Nanging, ayeuna, kaseueuran lingkungan gaduh hiji caket dieu. Ngan ukur ngalakukeun panilitian online pikeun milari dimana anu caketna.

Rujukan

Kaséhatan Lingkungan & Kasalametan — https://ehs.ucsc.edu/programs/waste-management/recycling-disposal/e-waste.html

GreenCitizen.com — https://greencitizen.com/laptop-recycling/

MicroAnt.com — https://www.microant.co/

Kumaha Daur Ulang hiasan Libur?

0
Holiday decoration recycling

Ah, liburan. Aranjeunna gaib pisan. Lampu dimana-mana, biduan carol, sareng rasa umum katengtreman. Tapi éta ogé ngandung hartos seueur runtah. Anjeun tiasa ngadaur mulangkeunana hiasan libur ku ngartos naon matéri na, sareng miceun na tempat sampah na di daérah anjeun. Tapi henteu kedah sapertos kitu. TPA pinuh teuing sih, nyandak ideu daur ulang genius ieu kana pertimbangan sateuacan anjeun kana sampah umum kami.

Ieu daptar naon anu bakal kami daur ulang dinten kiasana sacara métaforis:

• Naha daur ulang penting
• Daur mulang ngalangkungan sumbangan
• Ngala deui kado tina bungkus kado
• Ngaleupaskeun Hiasan Tiup
• Tangkal Natal anjeun kedah dikubur
• Karangan kembang & Garland tiasa didaur deui, teuing!
• Kartu Salam, sabab e-karta téh pikahareupeun
• Ornamén bohlam tiasa sareng kedah dipulihkeun
• Daur mulang lampu anu lami sareng anu kabakar dina kahirupan anjeun ku daur ulang lampu Natal
• Hiasan luar teu kedah dileupaskeun di luar, aranjeunna kedah didaur.

Tapi sateuacan urang nganggo daur ulang hiasan liburan, hayu teuleum naha urang kedah ngadaur mulangkeunana, sahingga urang sadayana dina kaca anu sami.

Naha daur ulang penting

Daur ulang ngabantosan ngajaga lingkungan. Éta ngirangan kabutuhan ékstrak pemurnian bahan awahan anu nyiptakeun polusi udara sareng cai. Conto anu hadé ngeunaan pentingna daur ulang nyaéta jarami plastik sareng penyu.

Mahluk laut anu saé anu janten korban ku kurangna daur ulang jarami plastik. Sapertos seueur tempat anu ngalarang jarami plastik, sareng nempel kana kertas atanapi logam.

Nalika urang didaur ulang, bahan didamel kana produk anu luar biasa anyar sareng ngaleungitkeun kabutuhan langkung seueur tempat tumpukan bumi. Ieu, dina waktosna, ngirangan émisi tina metana, gas rumah kaca.

Daur ulang ogé ngahémat énergi. Ngagunakeun bahan daur ulang nganggo langkung énergi tibatan ngahasilkeun barang énggal tina bahan baku. Ngawangun produk ti mimiti butuh waktu sareng tanaga. Upami anjeun parantos ngagaduhan bagian tina yayasan ayeuna, éta ngabantuan mékanika produk énggal.

Alesan sanés daur ulang penting nyaéta pikeun ngalestarikan sumber daya alam. Bahan anu aya di alam dijantenkeun produk énggal ngalangkungan siklus anu susah, éta sorangan sigana bakal nyababkeun polusi. Tapi éta teu dimana carita tungtung. Dina raraga ngahontal sumber daya alam ieu, habitat alam nuju musnah. Ieu henteu ngan ukur musibah dina hal pangaruh rumah kaca, sato ogé kaleungitan bumi anu pantes.

Daur ulang ngalangkungan Sumbangan

Janten anjeun panginten hoyong ngadaur ulang lampu Natal, atanapi nganggo seuseueurna tangkal Natal anjeun - sareng éta endah pisan. Tapi mimitina, hayu urang nimbangkeun naha aya anu tiasa nganggo atanapi hoyong hiasan libur anu parantos anjeun kagungan. Daur ulang anu pangsaéna pikeun dianggo deui. Janten ngalangkungan toko barang toko lokal anjeun, sareng tatangga anjeun ningali naha aya anu hoyong barang bekas anjeun.

Anjeun oge ngan saukur tiasa nyumbangkeun ka amal barudak, imah-imah kolot atanapi panti asuhan. Mawa kabagjaan ka komunitas anu béda-béda ti anjeun, atanapi jalma anu meryogikeun mangrupikeun cara anu saé pikeun ngucap sukur ka alam semesta sareng ngadorong batur pikeun masihan deui, oge.

Daur ulang bungkus kado

Daur ulang kado Bungkus Kado

Oké, sanaos bungkus kado panginten henteu cocog salaku hiasan libur, éta dina hadiah. Sareng aranjeunna handapeun tangkal. Mangrupikeun semacam hiasan liburan anu aya unggal taun, janten urang kedah ngungkulanana. Éta sadayana atos di sampah, tapi anjeun tiasa nyimpen sareng nganggo deui kanggo hadiah anu sanés. Aya ogé kamungkinan pikeun buka pusat daur ulang. Kertas abon tiasa janten tempat tidur ingon-ingon, bahan bungkus atanapi bagian tina tempat sampah anjeun.

Ngaleupaskeun Hiasan Tiup

Hiasan tiup biasana didamel tina nilon, ieu henteu didaur deui dina hartos tradisional. Tapi lawon tiasa didaur ku organisasi daur ulang tékstil. Émut yén seueur hiasan tiup gaduh bagian éléktronik. Ieu tiasa sareng kedah didaur deui dumasarkeun kana komposisi na.

Tangkal Natal anjeun kedah dikubur.

Daripada nyésakeun tangkal Natal anjeun di jalan sapertos budak yatim, anjeun ngagaduhan kamungkinan pikeun ngadaur ulang tangkal Natal anjeun nyalira. Kai tina tangkal Natal anjeun tiasa janten méja atanapi cocooan! Bunderan lengkep!

Anjeun bahkan tiasa ngadaur mulangkeun bagian tina nyalira. Anggo ranting sareng jarum pikeun nguraikeun di kebon anjeun. Dicarioskeun hiasan alam tiasa mendakan tujuan anu sanés tibatan aya di TPA.

Karangan kembang & Garland tiasa didaur deui, teuing!

Nyingkahan miceun hiasan perayaan dina tempat sampah sapertos karangan bunga sareng karangan bunga. Aya seueur pisan cara pikeun hirup deui. Tanggel hias tina wreaths sareng karangan bunga anjeun sateuacan anjeun ngamimitian nanaon. Simpen hiasan anjeun dina tempat anu aman, sareng bungkus aranjeunna dina koran atanapi anu sapertos kitu.

Éta langkung gampil tibatan daur ulang lampu Natal, éta pasti. Alternatipna, wreaths sareng karangan kembang anjeun didaur ulang sacara alami di alam. Éta cara anu saé pikeun masihan deui naon anu anjeun candak. Ieu ngan ukur cocog upami ieu mangrupikeun hal anu anjeun alami sateuacanna. Upami anjeun henteu acan didaur ulang ka leuweung, tanyakeun ka rerencangan anu gaduh. Inpormasi lengkepna, langkung saé hasilna anjeun!

Kartu ucapan, sabab e-karta téh pikahareupeun

Kartu ucapan biasana kertas sareng gambar anu dipindahkeun - sadayana dibungkus kana hiji. Warta anu hadé nyaéta anjeun tiasa ngadaur mulangkeunana sadaya unsur ieu. Kartu ucapan tiasa leres tumpuk dina kulkas anjeun. Anggo deui kartu anjeun anu teuing saé pulih. Aya program kartu daur ulang anu tiasa nyandak salam anjeun, sareng nyiptakeun hal anu énggal sareng éndah.

Upami anjeun henteu teuing ngantep jalma séjén daur ulang kartu anu saé, lakukeun sorangan! Kanggo liburan taun payun, tinggalkeun lampu daur ulang Natal ka anu penting anjeun anu séjén, sareng nyéépkeun waktos ngadamel deui kartu Natal anjeun tina kartu anu lami. Éta hobi karajinan anu saé anu tiasa masihan kiridit jalan kartu Natal nyata.

Lian ti éta anjeun ogé tiasa ngadamel hiasan ku kartu ucapan anjeun anu lami sapertos karangan liburan. Nalika ngeunaan hiasan libur, langit urang wates!

Ornamén bohlam tiasa sareng kedah didaur ulang.

Urang sadayana ngagaduhan ornamén anu awon. Naha éta leungiteun pancing atanapi dégradasi umum tina hiasan bohlam - urang sadayana ngagaduhanana. Tapi aya hiji metodeu anu saé pikeun ngadaur mulangkeunana, teuing! Anjeun tiasa ngalakukeun proyék DIY ti Pinterest pikeun ngabantosan nganggo deui ornamén lami. Éta tiasa janten kado atanapi hiasan anu lengkep sareng inovatif. Intina nyaéta ornamén bohlam tetep kaluar tina tempat pembuangan sampah. Teras, hayu urang ngalihkeun kana daur ulang lampu Natal!

Daur mulang lampu anu lami sareng anu kabakar dina kahirupan anjeun nganggo daur ulang lampu Natal

Tangkal anjeun dipapaésan kalayan éndah pasti bakal diarsipkeun ku lampu twinkly anu paling ketuhanan sareng émosi anu ngagenclang. Tapi lampu datang sareng indit sapertos musim. Henteu tiasa dipercaya teuing. Ngalangkungan daur ulang lampu Natal henteu sadayana sesah éta.

Upami salah sahiji untaian cahaya puncak sareng minat kusabab kurangna cahaya na, henteu’ alungkeun kana tempat sampah. Nuju toko hardware sareng ngantepkeun aranjeunna masang lampu bohlam anyar sareng lampu LED. Teu pernah gampang ieu pikeun nganggo daur ulang lampu Natal.

Lampu ieu tiasa nganggo tanaga anu kirang sareng las langkung lami deui. Sakumaha seueur anjeun ngirangan tagihan listrik, ogé.

Saterasna, senar lampu seueurna didamel tina plastik, tambaga, sareng gelas. Pasti aya tempat ngadaur ulang di daérah anjeun anu ngaladénan sadayana bahan anu béda-béda ieu.

Émut yén anjeun sok tiasa ngadaangkeun lampu Natal pikeun kaperluan seni sareng rakit. Pasangkeun lampu kana wreath sareng cét dina warna usum salju pikeun hiasan Natal anu pikaresepeun sampurna.

Hiasan luar teu kedah dileupaskeun di luar, aranjeunna kedah didaur.

Hiasan luar sapertos rusa, Klausa Santa, jsb., aranjeunna biasana didamel tina plastik. Ngalungkeun hiasan plastik langkung gampang tibatan daur ulang lampu Natal. Aranjeunna ngagaduhan nomer anu saé dina handapeun produk anu masihan anjeun terang palastik mana anu dihias tina hiasan luar. Tapi seueur hiasan anu campuran tina plastik. Hal ieu ngajadikeun éta rada nangtang pikeun miceun.

Cara anu saé pikeun ngaleungitkeun hiasan anjeun nyaéta ku ngajual atanapi nyumbangkeunana ka toko kadua atanapi jalma anu ngan saukur resep kana hiasan anjeun.. Lereskeun aranjeunna sateuacan anjeun nyumbang. Upami henteu, kamungkinanna aranjeunna bakal tungtungna di TPA.

Nalika didaur ulang barangna, ngaleupaskeun sareng ngadaur mulangkeunana komponén éléktronik sareng batréna pikeun mastikeun yén cara anu leres dicandak.

Hayu urang nyalametkeun lingkungan!

Urang ngan ukur ngagaduhan hiji kasempetan di bumi ieu, janten hayu urang ngamanfaatkeunnana sareng jaga-jaga sareng anu séjén. Gampang sapertos daur ulang lampu Natal sareng mastikeun yén anjeun henteu nganggo palastik teuing dina kahirupan sadidinten. Upami aya naon, émut henteu nganggo jarami palastik sareng nyimpen botol cai anu tiasa didaur ulang sareng anjeun sepanjang waktos! Hayu urang ngalih ka dunya anu langkung bahagia sareng langkung séhat, babarengan. Teu telat meunang ngarengkah lingkungan!

Janten sateuacan anjeun miceunan sadayana, anggap lampu Natal didaur ulang, daur ulang kartu ucapan, sareng ngadamel cocooan karajinan anu luar biasa tina kai tangkal Natal anjeun. Éta henteu ngan ukur kado anu bijaksana pikeun batur anu istiméwa, tapi éta ogé prosés anu émut pikeun didaur ulang. Éta ibarat kado ka bumi.

Tautan

http://www.eschooltoday.com/natural-resources/what-is-a-natural-resource.html

http://www.brysonrecycling.org/recycling/why-recycle/

http://www.eschooltoday.com/natural-resources/what-is-a-natural-resource.html

Daur Ulang Bagian Mobil Aman

0
Car Tire Recycling

Salami anjeun gaduh mobil anjeun bakal teras-terasan gaduh ban tambahan, jack mobil, jumpstart kabel batré sareng sagala jinis alat mobil di garasi bumi anjeun atanapi bahkan di buruan tukang.

Kana waktos kapamilikan mobil, anjeun panginten mendakan bagian mobil langkung seueur tibatan anu anjeun peryogikeun atanapi diarepkeun. Ieu tiasa ngahambat rohangan anjeun anu bijaksana tapi miceun aranjeunna kaluar sapertos anu seueur ideu anu goréng.

Kaseueuran bagian mobil henteu gancang bubar kumargi seueur bagian na didamel tina plastik atanapi karét. Hal anu saé nyaéta bagian-bagian ieu tiasa gampang didaur ulang atanapi dianggo deui. Ngajantenkeun aranjeunna langkung berharga tibatan dialungkeun.

Saloba jalma didorong pikeun nyandak éta didaur, ngagunakeun deui aranjeunna langkung saé. Daur ulang aranjeunna tiasa ramah lingkungan tapi seueur énergi sareng waktos dianggo pikeun ngarobih aranjeunna janten bahan anu tiasa dianggo. Anggo deui aranjeunna ngahémat seueur artos sareng waktos dina jangka panjang.

Naha anjeun gaduh ban mobil atanapi batré cadang anu anjeun teu anggo anu rék dipiceun? Naha anjeun hoyong sababaraha ideu ngeunaan cara ngalaksanakeunana sacara aman tanpa ngarusak lingkungan? Nya, anjeun dina tempat anu katuhu.

Daur Ulang Batré Mobil

Dina tulisan ieu, kami badé nyatakeun sareng ngajelaskeun sakedap cara anu ramah lingkungan anu tiasa didaur sareng dianggo deui. Sadaya tip di luhur parantos diadopsi ku seueur jalma di sakitar. Ieu aranjeunna.

  1. Masihan aranjeunna ka perusahaan daur ulang anu terpercaya.

Cara daur ulang anu pangsaéna sareng anu paling murah tina ban mobil sareng aki mobil nyaéta ku masihan ka perusahaan daur ulang anu terkenal. Perusahaan-perusahaan ieu ngagaduhan alat sareng katerampilan anu diperyogikeun pikeun ngadaur mulangkeunana kalayan aman. Kusabab éta didamel tina bahan baku anu bénten, boh ban sareng batréna didaur deui sacara béda.

Ban lolobana diduruk, tapi éta kabukti nyababkeun langkung loba ngarugikeun lingkungan. Pikeun nyingkahan ngancurkeun lingkungan, banna dirarut jadi potongan leutik, dilebur teras dianggo ngadamel ban énggal. Henteu ngan ukur ngaheéat lingkungan tapi ogé ngahémat seueur biaya.

Bagéan ageung batré mobil tiasa didaur. Batré mobil rusak sareng kaseueuran bagian dihapus pikeun didaur. Bagian plastik sareng logam anu ngawangun aki-aki mobil dicabut janten dilebur sareng dianggo ngadamel aki mobil énggal atanapi hal-hal sanés. Sababaraha perusahaan ieu nampi aranjeunna gratis atanapi mayar anjeun pikeun aranjeunna.

  1. Ngadamel kebon anu saé nganggo ban anu lami salaku tandur pariuk.

Ban parantos dipikaterang ngadamel pot tanam anu épéktip pisan. Sifat awétna ngajantenkeun aranjeunna pot penanaman anu saé. Anjeun tiasa melak ban ampir naon waé, ti kembang dugi ka sayuran anu anjeun pikaresep. Malah ku sakedik rohangan, ban bisa ngarobah nanaon kana hal.

Kusabab parobihan ékonomi sareng drastis dina pola cuaca, ideu ngeunaan cara ngahémat artos sareng lingkungan disambut. Kalayan ban dieusi taneuh anu subur, anjeun ayeuna tiasa melak cukup tuangeun kanggo diri sareng kulawarga bahkan dina balkon apartemen alit.

Ban portabel ngamungkinkeun anjeun ngalih sareng kebon anjeun bahkan nalika anjeun kaluar ti bumi anjeun. Salain ti sayuran, ban ogé tiasa dianggo melak kembang. Daripada nganggo seueur artos kanggo ngagaleuh pariuk kembang anu mahal, anjeun ngagunakeun kreativitas anjeun sareng ngarancang pot kembang nganggo ban. Éta langkung awét sareng tiasa dianggo dina sababaraha cara, henteu sapertos pariuk taneman liat anu gampang rusak.

  1. Balikeun batré mobil sareng gunakeun nalika kakurangan listrik.

Naha daérah anjeun ngalaman sering motong kakuatan? Batré anu direnovasi tiasa nyiptakeun listrik anu cekap pikeun ngajalankeun TV, sababaraha bohlam atanapi bahkan ngeusi batre telepon sélulér. Sakumaha seueur anu ngajantenkeun anjeun disada paranoid, gaduh rencana cadangan sok bijaksana.

Dina dinten ayeuna sareng umur, blackout listrik anu panjang tiasa hartosna hirup atanapi maot. Ngagaduhan batré mobil anu tiasa dianggo tiasa ngabantosan résiko anu pareum. Pikeun mastikeun yén batré anjeun sok dieusi anjeun tiasa nyambungkeun batréna kana panel surya. Éta ngahémat anjeun seueur biaya sareng ngamungkinkeun anjeun tetep online langkung lami tanpa listrik.

Di sagigireun ngagunakeun batréna pikeun nguatkeun bumi anjeun, anjeun moal terang iraha waé aki mobil anjeun sanés bakal ngagagalkeun anjeun. Ngagaduhan batré lami anjeun tiasa ngaheéat nalika henteu diarepkeun.

  1. Jual batré lami anjeun.

Daripada miceun aki mobil anjeun naha anjeun terang yén anjeun tiasa kéngingkeun artos? Paduli kaayaan na, aya jalma anu bakal ngagaleuh. Salah sahiji tempat munggaran anjeun tiasa nganjang ka dealer suku cadang mobil caket anjeun. Batré sok dipénta. Nanging, upami anjeun hoyong kéngingkeun langkung seueur artos tina batréna pastikeun batré na dina kaayaan damel anu saé.
Salain ti dealer suku cadang mobil, anjeun ogé tiasa ngajual batré mobil anjeun online. Anjeun tiasa ngajual ampir naon waé dina platform online sapertos eBay atanapi bahkan Craigslist. Di dieu anjeun tiasa kéngingkeun tawaran ti jalma anu hoyong batréna. Upami éta tiasa dianggo pikeun anjeun, anjeun tiasa teras-terasan jalan sakola lami sareng ngayakeun jual garasi.
Pakarangan besi tua mangrupikeun tempat anu sanés anjeun tiasa ngajual batréna. 80% 0f batré mobil ngandung bahan anu tiasa didaur. Kacuali batréna henteu tiasa dianggo buruan besi tua janten tempat terakhir anjeun nyandak batréna. Anjeun leuwih gampang ngajual batréna kalayan harga anu langkung handap di dieu.

  1. Ngadamel hiasan rumah tangga nganggo ban anu teu tiasa dianggo sareng batré rusak.

Salah sahiji cara anu paling murah sareng ramah lingkungan pikeun miceun ban sareng aki mobil nyaéta ku ngagunakeun deui éta. Bahan anu ngabentuk batré atanapi ban henteu béngradasi. Terus miceun ban mobil sareng aki-aki henteu tiasa diatur.

Cara anu pangsaéna sareng paling ramah lingkungan nyaéta ngadaur mulangkeunana atanapi nganggo deui. Ngadamel hiasan ti aranjeunna mangrupikeun cara anu saé pikeun nambihan nilai pikeun aranjeunna. Ngagunakeun imajinasi anjeun, anjeun tiasa ngadamel ornamén sapertos méja buruan tukang sareng korsi nganggo ban boh aki.

Kaseueuran hiasan rumah tangga anu didamelna awét tahan lama sareng henteu gancang rusak. Ngadamelna saderhana, sareng anjeun moal meryogikeun seueur bahan baku anu mahal. Upami anjeun henteu terang kumaha ngadamelna, anjeun tiasa nyewa batur anu gaduh katerampilan sapertos kitu pikeun ngajantenkeun anjeun janten pilihan anjeun.

  1. Sababaraha pabrik tiasa ngajual ban atanapi batré mobil énggal nalika anjeun balikkeun produkna pikeun didaur ulang.

Kusabab aranjeunna terang bahaya produkna tiasa ngahasilkeun lingkungan nalika henteu didaur ulang sacara leres. Pabrikan ayeuna nampi produk lami sareng bekas na pikeun artos, atanapi anjeun kénging mésér anu énggal kalayan diskon.

Ieu henteu ngan ukur ngirangan biaya anjeun tapi ogé pikeun pabrikna. Kusabab éta mahal pikeun kéngingkeun karét anyar pikeun nyiptakeun ban énggal atanapi bahkan bahan baku aki mobil daur ulang aranjeunna ngahémat seueur waktos sareng artos. Paduli kaayaan kumaha, éta mangrupikeun jaminan yén pabrik bakal nampi éta.

  1. Balikan deui ban sareng teraskeun nganggo éta.

Unggal ban kedah teras diganti saatos dilakukeun 30000 ka 50000 mil. Hal ieu dilakukeun pikeun ngirangan résiko kacilakaan sareng ogé ningkatkeun penampilan mobil. Sakumaha sababaraha ban panginten katingali parantos teu dirobih deui teras-terasan tiasa ngambekan kahirupan ka aranjeunna. Sanaos aya seueur mitos anu ngalingkup ban anu dibaca deui, aranjeunna sami épéktip sapertos ban énggal.

Ban anu dibaca deui sami-sami aman sareng awét sapertos ban énggal. Sateuacan anjeun nganggo ban anu dibaca deui, éta ngalaman tés anu sami anu ban anyar ngalaman sateuacan anjeun diidinan nganggo éta. Salain ti ngalakukeun bagian anjeun dina ngalestarikeun lingkungan, anjeun tiasa ngahémat seueur biaya.

Daripada miceun ban anjeun tiasa teras angkat sareng pasang deui supados anjeun tiasa nganggo deui tibatan ngagaleuh anu anyar.

Daur Ulang Bagian Mobil

Kasimpulanana.

Aya rébuan cara anjeun tiasa ngadaur mulangkeunana sareng nganggo deui batré atanapi ban mobil lami. Di luhur kami parantos namina sababaraha cara daur ulang sareng dianggo deui tibatan miceun aranjeunna.

Sajumlah anu saé tina tips di luhur saderhana sareng anjeun henteu peryogi alat khusus. Anjeun tiasa ngagunakeun momen sapertos kitu pikeun ngariung sareng kulawarga anjeun sareng ngumpulkeun ideu tina cara ngagunakeun ban anu lami sareng aki-aki.

Anggo ban atanapi batré mobil anu lami peryogi anjeun kreatif pisan. Pikeun kéngingkeun sababaraha inspirasi anjeun tiasa online sareng mariksa ideu masarakat sanés sareng nganutkeunana. Upami anjeun mendakan diri anjeun henteu cukup kreatif, anjeun tiasa nyéwa batur pikeun ngabantosan anjeun ngadamel barang tina ban anu lami sareng aki-aki.

Rujukan.

HTTPS : // www . tirerecappers . sareng / ban – recappers – wartos / 5 – kauntungan – tina – ditapak – ban /

HTTPS : // wellkeptwallet . sareng / ngajual – mobil – aki-aki – pikeun – kas /

HTTPS : // www . batterysolutions . sareng / daur ulang – inpormasi / Kumaha – nyaéta – aki-aki – didaur ulang /

HTTPS : // www. bosenpanda . sareng / daur ulang – ban – upcycling – diy – ideu /

HTTPS : // www . cikal – daur ulang . sareng / di – urang / Kumaha – daur ulang – ban /

Kumaha carana abdi tiasa Daur Ulang Telepon Sélulér kuring?

0

Kumaha Daur Ulang Cell Phone


Yén planét urang nyanghareupan bahaya serius tina polusi lingkungan sanés pernyataan anu kaleuleuwihi. Kanyataanna, bahaya polusi ieu parantos dimimitian neuteup urang dina raray urang. Sababaraha jenis panyakit anu dipicu ku polusi sapertos kitu parantos mimiti mangaruhan jalma. Panaliti prihatin kana pangaruh négatip sareng bahaya anu tiasa disababkeun ku radikal bébas anu tetep beuki kuat kusabab polusi lingkungan.

Daur Ulang Ponsel

Alat éléktronik parantos nambihan dimensi anyar pikeun masalah pencemaran lingkungan ieu. Éta parantos mendakan yén upami gadget lami henteu dibuang kalayan bijaksana, aranjeunna tiasa nyababkeun parah lingkunganana. Istilah sanésna, yén runtah éléktronik atanapi e-runtah nyaéta ngotoran lingkungan anu teu tiasa dibayangkeun mangrupikeun bebeneran pait anu urang sadayana kedah nampi sareng kedah siap-siap pikeun ngungkulan. Kanyataanna, karuksakan anu tiasa disababkeun ku bahan kimia anu dikaluarkeun ku e-limbah sapertos kana sistem eko ​​tiasa janten ancaman serius pisan pikeun planét urang. Éta sababna unggal urang disarankan pikeun ati-ati bari miceun alat éléktronik lami sapertos laptop, komputer, sareng tangtosna, telepon sélulér kami.

Pikeun ngahemat planer urang tina e-limbah sapertos kitu, panaliti parantos kaluar kalayan konsép ngadaur ulang runtah. Hayu urang ayeuna terang kumaha urang tiasa ngadaur mulang telepon sélulér.

Langkung saé gumantung kana program daur ulang resmi.

Daripada miceun telepon lami anjeun kana sampah atanapi TPA, langkung saé ngandelkeun program daur ulang resmi anu nyoko kana cara anu bijaksana pikeun ngadaur mulangkeunana e-runtah. Émut yén limbah dina alat éléktronik sapertos telepon sélulér henteu sapertos sampah biasa. Éta ngandung bahan kimia bahaya. Tapi sateuacan anjeun nganggo program daur ulang resmi ieu sareng masrahkeun telepon sélulér anjeun, anjeun kedah mastikeun yén telepon teu ngandung inpormasi pribadi anjeun. Saran ieu dilakukeun pikeun ngajagaan anjeun tina kamungkinan repot anu tiasa timbul kusabab nyayogikeun detil pribadi anjeun ka jalma anu pikiran jahat kalayan niat jahat anu aya di luar sana. Pondokna, saran ieu pikeun mastikeun kasalametan sareng kaamanan anjeun.

Ngaran ageung dina industri telepon sélulér ngagaduhan program daur ulang nyalira.

Warta anu saé na nyaéta ampir sadaya pamaén gedé dina industri telepon sélulér parantos nempatkeun program daur ulang nyalira. Salaku conto, upami anjeun gaduh iPhone lami, anjeun tiasa nganjang ka toko anu caket anu ngurus produk Apple sareng nyerahkeun alat ku nyayogikeun sadaya detil anu diperyogikeun. Aranjeunna bakal nyandak prosésna langkung jauh pikeun mastikeun yén iPhone lami anjeun didaur ulang kalayan pas anu moal nimbulkeun karusakan lingkungan. Nembongan yén Apple parantos nempatkeun skéma masihan kartu kado, jsb. ka konsuménna kusabab tujuanana pikeun ngadorong palanggan sapertos kitu pikeun milih program daur ulang na. Kartu kado ieu tiasa dianggo pikeun ngagaleuh barang énggal Apple.

Nya kitu ogé, Samsung ogé parantos kaluar sareng program anu aranjeunna namina salaku program Take-Back anu dianggo ku anjeun tiasa nyerahkeun telepon sélulér Samsung lami anjeun pikeun didaur ulang. Nya kitu ogé, LG parantos nyetél sajumlah titik lungsur pikeun muterna alat LG lami anjeun ngarah bakal ngoleksi sareng ngirimkeunana pikeun didaur ulang. HTC ti Amérika Serikat parantos langkung saé sareng aranjeunna nampi alat sélulér lami tina mérek naon waé pikeun didaur ulang.

Dell mangrupikeun perusahaan sanés anu nuturkeun pisan cara étika pikeun ngabantosan jalma-jalma miceun alat éléktronikna anu lami pikeun didaur ulang. Aranjeunna parantos nempatkeun tempat daur ulang di sababaraha tempat janten konsumén sapertos anjeun tiasa nyetél alat lami sapertos telepon sél dina tempat sampah.

Pembuangan hapé

Kumaha upami anjeun henteu hoyong ngirim telepon sélulér anjeun ka perusahaan aslina?

Beuli Pangsaéna

Upami anjeun henteu hoyong ngirim alat lami ka perusahaan aslina, anjeun tiasa ngamangpaatkeun jasa perusahaan sapertos Best Buy anu ngagaduhan ratusan toko di saluruh Amérika Serikat. Perusahaan parantos nempatkeun program étika anu aranjeunna bakal mastikeun pikeun miceun telepon sélulér anjeun dina cara anu leres. Anjeun teu kedah nyandak kacindekan yén Best Buy bakal ngabantosan anjeun ngan ukur nyéépkeun alat sélulér anjeun anu lami. Kanyataanna nyaéta programna bakal ngabantosan miceun sadaya jinis alat éléktronik sabab tujuanana nyaéta ngadaur mulangkeunana kalayan étika.. Kantun nempatkeun, aranjeunna henteu hoyong lingkungan najis ku bahan kimia anu sigana bakal dileupaskeun tina alat éléktronik lami anjeun, paduli naon aranjeunna.

Eco-Cell

Eco-Cell mangrupikeun perusahaan daur ulang anu ngurus daur ulang e-runtah. Perusahaanna aya di Kentucky.

Pabukon

Staples mangrupikeun perusahaan sanés anu parantos nempatkeun program daur ulang anu komprehensif pikeun ngabantosan konsumén sapertos anjeun dina usahana miceun telepon sélulérna. Program aranjeunna mangrupikeun program anu saé upami aya telepon sélulér anjeun dina kaayaan damel, sanaos kanyataanna anjeun nyobian ngirimkeunana kanggo didaur ulang, aranjeunna bakal nyayogikeun naon anu katelah kiridit Staples anu tiasa anjeun anggo pikeun tujuan naon waé anu anjeun pilih. Anjeun tiasa ngirim telepon sélulér anjeun ngalangkungan mail atanapi anjeun tiasa lungsur éta di toko mana waé.

Naha aya produsen telepon sélulér atanapi operator anu sanés anu tiasa ngabantosan anjeun dina usaha daur ulang anjeun?

Leres. Anjeun gaduh operator sapertos AT&T, Verizon, T-Mobile, sareng Sprint anu tiasa ngabantosan anjeun dina program daur ulang na. Anjeun tiasa nganjang ka tokona sareng nyerahkeun alat lami anjeun. Salaku Staples nawiskeun skéma, perusahaan ieu ogé parantos nempatkeun skéma nilai perdagangan-di tempat anu anjeun tiasa ngagaleuh barang énggal.

Nyumbangkeun amal mangrupikeun pilihan anu hadé.

Upami anjeun gaduh telepon sélulér lami, anjeun tiasa nyumbangkeun aranjeunna pikeun amal ogé. Upami hp na dina kaayaan damel, anjeun tiasa masrahkeun ka organisasi amal dina kaayaan anu sami. Komo upami aya perbaikan alit, anjeun tiasa ngalaksanakeunnana sareng masrahkeun ka organisasi éta pikeun kapentingan jalma anu meryogikeunana.

Aya halaman wéb sapertos Daur mulang pikeun amal, telepon4kapasitas, Americancellphonedrive.org, teras salajengna. Anjeun tiasa ngirim telepon ka telepon sareng nampi artos tina éta. Anjeun tiasa masihan artos ogé pikeun organisasi amal ieu.

Aya sababaraha organisasi sanés sapertos Koalisi Nasional ngalawan KDRT, Ngaharepkeun Telepon anu disebat ogé Medic Mobiles, sareng Telepon sélulér pikeun Prajurit anu tiasa ngabantosan anjeun dina usaha amal anjeun.

Naha aya program daur ulang anu resmi sareng anu disponsoran ku nagara?

Leres. Seueur nagara bagian di Amérika Serikat. parantos nempatkeun program anu disponsoran nyalira pikeun ngabantosan jalma dina usahana ngadaur ulang telepon sélulérna anu lami. Salaku conto, di nagara bagian New York, unggal toko telepon sélulér kedah nampi telepon sélulér lami anu dipasrahkeun ka aranjeunna pikeun kaperluan daur ulang. Aturan anu sami parantos diwanohkeun di California ogé.

Nagara Washington parantos langkung saé sareng aranjeunna parantos nyiapkeun skéma resmi pikeun e-bersepeda e-sampah sapertos telepon sélulér anjeun. Anjeun kedah ngalongok situs anu aya hubunganana sareng wéb sareng masihan detail kode pos anjeun. Anjeun bakal kéngingkeun sadaya inpormasi anu aya hubunganana sareng kumaha carana dimana anjeun kedah ngirim surat ka alat lami sapertos telepon sélulér. Illionis parantos nyayogikeun daptar daur ulang anu parantos disatujuan sacara resmi pikeun kapentingan konsumén sapertos anjeun.

Kios otomatis.

Hatur nuhun kana kamajuan téknologi, anjeun ayeuna gaduh kios otomatis ogé. Salaku conto, EcoATM parantos nyetél kios otomatis pikeun ngumpulkeun telepon sélulér anjeun anu teu dihoyongkeun, tablet, jsb. Anjeun bakal kéngingkeun artos kanggo alat-alat anu anjeun simpen dina kios.

Perusahaan sanés anu tiasa ngabantosan anjeun dina usaha daur ulang.

Perusahaan Shredder Chicago.

Chicago Shredder Company aya kana sababaraha jinis bisnis anu kalebet perbankan seluler, pinjaman, jsb. Tapi aranjeunna ngabantosan dina ngamankeun limbah e, sareng data ogé. Numutkeun aranjeunna, aranjeunna gaduh tombol daur ulang hiji-hiji pikeun ngabantosan konsumén sapertos anjeun miceun alat éléktronik lami anjeun. Salain ti hapé, aranjeunna bakal ngabantosan dina ngadaur ulang toner, lampu, sareng aki ogé. Aranjeunna nawiskeun jasa ngajemput nganggo anu anjeun tiasa nyauran éta ka tempat anjeun pikeun nyokot alat éléktronik lami anjeun. Anjeun gaduh pilihan serelek ogé anu hartosna anjeun kedah nganjang ka titik-titikna sareng lungsur telepon sélulér anjeun atanapi gadget sanés anu anjeun teu hoyong deui.

Aranjeunna ngayakeun acara ogé pikeun nyorong pembuangan e-sampah anu bijaksana. Ieu ngandung harti yén dina kajadian anu aranjeunna laksanakeun, aranjeunna bakal mastikeun yén limbah anu bakal dihasilkeun dibuang sacara bijaksana. Istilah sanésna, aranjeunna bakal ngintunkeun limbah anu dihasilkeun dina acara daur ulang.

Inisiatif sapertos kitu jauh pisan pikeun ngadidik jalma ngeunaan pentingna miceun alat éléktronikna anu lami dina cara aman sareng bijaksana. Ieu penting pisan sabab aya sajumlah jalma anu masih henteu terang kumaha bahaya éta upami aranjeunna teu merhatoskeun pentingna didaur ulang alat éléktronikna lami anu kalebet ponsel. Jalma-jalma bodo ieu kedah ngartos kanyataan yén upami aranjeunna anteng miceun alat-alat lami sareng henteu kapake sapertos telepon sélulér kana sampah atanapi ngeusian lahan, bahan kimia anu dikaluarkeun ku gadget ieu tiasa pisan ngotorkeun lingkungan, sahingga nyababkeun ngarusak sakabeh umat manusa. Dina kontéks ieu, inisiatif anu dicandak ku perusahaan sapertos Chicago Shredder tangtosna dipuji.

Daur ulang AVA.

Sarupa sareng Perusahaan Shredder Chicago, AVA Recycling ogé nempatkeun fasilitas pick-up pikeun ngumpulkeun alat éléktronik lami sapertos telepon sélulér. Anjeun kedah caket pisan ka aranjeunna yén anjeun ngagaduhan alat lami sareng anjeun sareng anjeun henteu hoyong miceunana ku cara tradisional. Sakali aranjeunna terang yén anjeun hoyong ngirim alat pikeun didaur ulang, aranjeunna bakal ngatur ngirim kendaraan sareng personilna pikeun nyandak alat lami anjeun.

Tangtosna, aranjeunna parantos nyetél titik serelek ogé. Anjeun kedah nganjang ka tempat éta sareng ngaleupaskeun alat éléktronik naon waé anu anjeun badé didaur ulang.

Aranjeunna ogé parantos nempatkeun tempat sampah ageung ogé anu langkung alit di sababaraha tempat pikeun ngabantosan konsumén sapertos anjeun lungsur gadget lami anjeun kalayan ukuran anu ageung ogé alat anu langkung alit sapertos telepon sélulér.

Sapertos Perusahaan Perusahaan Shredder Chicago, AVA Recycling ogé ngalaksanakeun acara di mana aranjeunna mastikeun miceun sampah anu dihasilkeun dina cara sapertos anu henteu bakal ngotorkeun lingkungan.. Ieu ngandung harti yén aranjeunna bakal ngirim limbah anu pasti dihasilkeun dina acara sapertos kitu dikirim pikeun didaur ulang.

MicroAnt.

MicroAnt mangrupikeun perusahaan sanés anu parantos diawalan ku tujuan anu hadé pikeun miceun alat éléktronik anu teu dihoyongkeun dina cara anu pas janten henteu nyababkeun salah sahiji jenis lingkungan hirup. Éta sababna perusahaan parantos nempatkeun prosés anu pas pikeun anjeun tiasa nyungkeun aranjeunna nganjang ka tempat anjeun sareng nyandak limbah éléktronik anjeun. Aranjeunna ngabantosan palanggan gaduh jasa sapertos karusakan data ogé.

Perusahaan gaduh blog ogé dina halaman wébna. Aranjeunna pastikeun nempatkeun tulisan biasa dina blog. Maksadna nyaéta ngadidik masarakat umum ngeunaan pentingna miceun runtah éléktronik ku cara anu bijaksana. Ieu ngandung harti yén perusahaan hoyong pisan yén unggal jalma kedah ngagaduhan nurani sosial sareng mastikeun yén e-limbah anu dihasilkeun didaur ku cara anu leres.

E-Scrap.

E-Scrap mangrupikeun perusahaan sanés anu nawiskeun solusi e-runtah kualitas luhur. Salain ti nawiskeun jasa karusakan e-data sareng jasa sanés anu aya hubunganana, perusahaan nawiskeun jasa daur ulang éléktronik ogé. Numutkeun ka perusahaan, aranjeunna ngagaduhan élmu komprehensif anu tiasa ngabantosan klienna dina saderhana prosés patuh pembuangan sampah na.

Aranjeunna nawiskeun solusi e-runtah anu cocog sareng kabutuhan klien dina sagala rupa bidang. Kanyataanna, aranjeunna gaduh sajumlah klién ti industri sapertos télékomunikasi, asuransi, puseur data, palayanan Kaséhatan, kantor kotamadya, kauangan sareng perbankan, teras salajengna. Bahkan warga sareng departemén pamaréntah tiasa ngamangpaatkeun solusi e-bersepeda sareng kauntungan ageung.

Sapertos MicroAnt, e-Scrap ogé ngagaduhan blog dina halaman wéb na. Aranjeunna rutin nempatkeun tulisan dina blog pikeun ngadidik jalma ngeunaan pentingna miceun runtah éléktronik dina cara anu leres. Postingan aranjeunna nyarioskeun pentingna ogé efikasi daur ulang e-runtah sareng sajabana, inisiatipna pasti aya pangaruhna kana cara jalma ningali masalah pencemaran lingkungan anu disababkeun ku e-runtah.

Kumaha ngadaur mulang telepon sélulér

Sababaraha poin anu kedah diémutan.

1. Anjeun kedah ngirangan e-limbah dugi ka maksimal. Émut yén sanajan inisiatif leutik bakal jauh pisan dina nyiptakeun pangaruh positip. Salaku conto, upami anjeun mendakan yén alat éléktronik sapertos telepon sélulér anu henteu dianggo deui aya di bumi anjeun, anjeun kedah geuwat mastikeun pikeun miceun éta ku mailing ka perusahaan daur ulang atanapi leupaskeun di salah sahiji titik-titik turunna. Anjeun kedah mamatahan babaturan sareng baraya ogé pikeun nyandak inisiatif sapertos kitu. Usaha babarengan sapertos kitu bakal nyababkeun pangaruh positip anu ageung sareng pastina bakal ngirangan karusakan anu tiasa disababkeun ku polusi e-limbah.

2. Toko anu nganyahokeun alat sareng alat éléktronik ogé kedah sadar kana masalah serius polusi e-limbah anu tiasa disababkeun ka lingkungan urang. Ku sabab kitu, aranjeunna ogé kedah nyandak sadaya léngkah anu cocog pikeun ngirangan limbah e-dihasilkeun di toko-toko na. Padahal aranjeunna henteu tiasa sacara lengkep nyingkahan generasi sampah sapertos kitu, aranjeunna tiasa nyandak léngkah anu leres pikeun miceun runtah ku cara anu leres. Istilah sanésna, aranjeunna tiasa ngirimkeun e-limbah ka perusahaan daur ulang pikeun didaur deui.

3. Perusahaan ageung kedah ngagaduhan peran anu langkung ageung dina ngirangan pangaruh polusi lingkungan anu tiasa disababkeun ku e-limbah anu dihasilkeun dina organisasi na. Kanyataanna, generasi e-runtah di perusahaan ageung sapertos kitu ageung. Maka, aranjeunna kedah sacara rutin marios kaayaan sareng mastikeun ngirim e-runtah ka perusahaan daur ulang.

Gagasan anu sanés nyaéta gaduh hubungan sareng perusahaan daur ulang e-limbah janten perusahaan bakal nganjang ka kantor-kantor ageung ieu dina waktos anu teratur, kumpulkeun sadaya e-limbah anu panginten parantos akumulasi sareng kirimkeun kanggo didaur ulang.

4. Masihan telepon sélulér ka organisasi amal mangrupikeun gagasan anu saé. Tapi telepon anu anjeun nyayogikeun éta kedahna dina kaayaan damel. Komo upami aya perbaikan alit, anjeun kedah mastikeun pikeun ngalereskeun aranjeunna sateuacan nyerahkeun ka organisasi ieu. Tangtosna, aya kamungkinan anjeun kéngingkeun sababaraha hasil tina ieu. Anjeun tiasa nyumbangkeun hasil ieu ogé pikeun organisasi amal.

5. Cellphone pikeun prajurit mangrupikeun organisasi anu ngempelkeun sadaya telepon sélulér pikeun nyayogikeun prajurit. Prajurit anu jauh ti kulawargana sareng anu ngalaksanakeun tugasna dina kaayaan anu sesah pantes sadayana cinta sareng perhatian anjeun. Upami telepon lami anjeun bakal aya gunana pikeun prajurit, anjeun kedah ngaraos bagja pisan ngeunaan éta.

Pikeun nyimpulkeun, jalma kedah janten langkung sadar sosial. Sanaos nyumponan kabutuhan pribadi aranjeunna sanés dosa, aranjeunna kedah diajar mikir saluareun éta. Salaku anggota komunitas sareng masarakat, éta téh tanggung jawab urang sadayana pikeun mastikeun yén lingkungan anu urang hirupkeun beresih sareng bebas utamina tina radikal bébas. Seueur panilitian parantos ngiringan pangaruh négatip ogé ngarugikeun anu tiasa disababkeun ku radikal bébas. Mangrupikeun polusi lingkungan anu ngajantenkeun radikal bébas ieu kuat janten aranjeunna nyababkeun karusakan parah pikeun kaséhatan masarakat.

Bahan kimia anu dileupaskeun tina teu leres miceun alat éléktronik kaasup telepon sélulér urang tiasa nyababkeun pangaruh parah ka lingkungan. Éta sababna anjeun disarankan pikeun nyingkahan buang telepon sélulér anjeun atanapi alat éléktronik sanés kana tong lebu, sampah, atanapi TPA. Kanyataanna, parantos dipendakan yén cai bawah tanah handapeun TPA anu gaduh limbah éléktronik sapertos di jerona henteu pas dianggo. Malah pepelakan anu tumuh di daérah sapertos kitu henteu salamet lami.

Istilah sanésna, lamun anjeun pastikeun miceun alat éléktronik lami anjeun sapertos telepon sélulér dina cara anu leres, anjeun tiasa nyegah hal-hal bahaya sapertos kitu. Hiji-hijina cara pikeun miceun gadget anu lami sapertos éta nyaéta didaur deui.

Aya sababaraha belas pilihan anu sayogi pikeun anjeun sareng pilihan ieu kalebet anu saderhana ogé. Naha anjeun henteu tiasa nyauran perusahaan daur ulang sareng nyungkeun aranjeunna nyandak telepon sélulér anjeun? Kanyataanna, jalma-jalma miceunan atanapi nyéépkeun waktosna kana sababaraha hal anu teu perlu. Upami aranjeunna nyéépkeun waktos anu sanés pikeun ngahadiran sabab anu tanggung jawab sosial sapertos kitu, aranjeunna bakal nguntungkeun sareng aranjeunna bakal ngabantosan anu sanés ogé. Nyawang

Kanyataanna, anjeun henteu dipenta pikeun ngalakukeun hal-hal ageung pikeun ngabuktikeun yén anjeun jalma anu tanggung jawab sosial. Henteu ngan ukur éta, saran anu disebatkeun di dieu ngan ukur pikeun kapentingan anjeun nyalira. Émut yén éta mangrupikeun patarosan ngeunaan salamet sareng hirup séhat. Urang sadayana terang yén menara telepon sélulér sareng ombak anu kaluar tina éta tanggung jawab punah manuk alit sapertos manuk pipit, jsb. Nasib sapertos kitu henteu kedah tumiba ka umat manusa. Hiji-hijina cara pikeun kabur tina bahaya anu ageung sapertos éta nyaéta bijaksana ku cara urang. Salah sahiji carana nyaéta kéngingkeun gadget éléktronik lami urang dibuang ku cara anu leres. Ieu ngandung harti yén meunang daur ulang e-limbah ieu mangrupikeun hiji-hijina pilihan anu sayogi pikeun urang. Éta hiji-hijina pilihan anu bakal ngabantosan urang hirup séhat.

Kumaha Daur Ulang Elektronika sareng Komputer Aman

0

Kumaha cara ngadaurkeun éléktronika sareng komputer kalayan aman sareng berpatutan

E-runtah ngembang pesat, kulantaran aya kabutuhan pikeun nyaritakeun jalma ngeunaan program daur ulang anu épéktip pikeun éléktronika. Jalma-jalma nyobian mendakan langkung seueur inpormasi ngeunaan kumaha ngadaurkeun limbah éléktronikna sacara épéktip sareng aman anu tiasa dijantenkeun ogé pikeun aranjeunna. Jalma-jalma nyobian milari inpormasi dina TV atanapi ngalangkungan sumber internét pikeun terang ngeunaan hal-hal anu pangsaéna anu tiasa aranjeunna laksanakeun. Prosés daur ulang anu utami anu aranjeunna hoyong terang nyaéta daur ulang komputer, Daur ulang TV sareng bahan-bahan sanés anu sapertos éta anu aranjeunna hoyong hapus kalayan ngaminimalkeun résiko idéntitas atanapi maling informasi.
Ku datangna seueur alat-alat anyar sareng murah dina industri éléktronika janten alesan utama E-runtah, éta kusabab jalma resep mésér alat énggal tibatan ngalereskeun anu lami. Numutkeun laporan pamilarian, sakitar 75% tina éléktronika parantos dimimitian disimpen deui di bumi kusabab teu tiasa didekatkeun tina pilihan daur ulang anu pas pikeun limbah e. Masalah ieu beuki nambahan perhatian ti sisi industri éléktronik, konsumén sareng pembuat kebijakan. Pertimbangan ieu bakal gancang nyebatkeun warta anu saé pikeun jalma-jalma anu nuju e-runtah di imahna, sareng aranjeunna henteu terang ngeunaan kanyataan yén cara miceun telepon sélulérna, komputer lami, sareng alat éléktronik anu sanés kalayan aman.

Hal-hal anu kedah dipikaharti

Janten, hal-hal bakal dimimitian tina paham yén naon anu anjeun tiasa anggap salaku e-runtah? Iraha anjeun bade mikirkeun daur ulang limbah éléktronika, nuturkeun sababaraha patarosan tiasa timbul dina pipikiran anjeun ngeunaan ieu. Janten, ieu waktos nalika anjeun tiasa ngartos sadayana kanyataan ieu sareng mupus sadaya keraguan ngeunaan runtah éléktronik kalayan gampang.
Patarosan na:
1. Naon anu anjeun hartosna runtah éléktronika?
2. Naha penting pikeun didaur ulang limbah éléktronika?
3. Kumaha carana anjeun ngadaur mulangkeunana limbah éléktronik anjeun nyalira?
4. Naha langkung saé urang miceun runtah éléktronika anjeun dina tempat sampah?
5. Kumaha upami karusakan data anu sayogi dina alat anjeun?

Karuksakan data

Naon anu anjeun hartosna runtah éléktronika atanapi e-runtah? Naon anu didaur ulang?

Runtah éléktronika anu biasa dikenal salaku e-sampah mangrupikeun Alat Akhir Éléktronik. Tong sampah éléktronik atanapi limbah éléktronika ieu kalebet komputer anu henteu tiasa dianggo atanapi nganggo tanggal, Tipi, stéréo, telepon sélulér, sareng sababaraha alat éléktronik sanés. Sababaraha barang ieu tiasa didaur, tapi, sajumlah ageung limbah ieu masih mendakan jalan ka TPA.
Runtah éléktronik atanapi e-runtah mangrupikeun istilah anu ngarujuk kana produk anu aya hubunganana sareng éléktronika anu parantos dugi ka akhir umur na ayeuna henteu kapaké deui. Anjeun tiasa nyebatkeun yén ieu mangrupikeun alat éléktronik anu parantos lami, outmoded atanapi rusak. Runtah éléktronika mangrupikeun aliran limbah anu tumuh dina tingkat anu langkung gancang tibatan jinis limbah anu sanés, khususna di daérah anu béda di Amérika Serikat, didieu urang kedah ningkatkeun usaha pikeun ngajantenkeun masa depan anu langkung dijaga di nagara éta.

Naha penting pikeun didaur ulang limbah éléktronika?

Daur ulang éléktronik mangrupikeun cara anu pangsaéna pikeun anjeun adaptasi pikeun nyingkirkeun alat éléktronik anu teu dihoyongkeun sabab tiasa janten cara anu saé pikeun ngabantosan ngahémat sumberdaya sareng bahan alami ku cara anu langkung saé. Sadayana urang terang kanyataan yén produk éléktronik didamel tina sababaraha bahan penting sareng sumber daya, salaku conto, gelas, logam, sareng plastik. Sadayana bahan berharga ieu meryogikeun énergi pikeun prosés tambang atanapi pabrik. Janten, nyumbangkeun atanapi didaur ulang éléktronika tiasa ngabantosan ngalestarikeun sadaya sumber daya alam urang, sareng éta tiasa ngabantosan urang pikeun nyingkahan polusi cai sareng udara. Daur ulang bahan éléktronika ogé bakal ngabantosan kami dina émisi gas rumah kaca anu tiasa disababkeun ku prosés ngadamel bahan-bahan parawan anu dianggo dina pembuatan alat-alat éléktronik anu béda-béda.

Numutkeun perkiraan énergi anu tiasa anjeun simpen ku didaur ulang ampir sajuta laptop ampir sami sareng énergi anu dikonsumsi ku 3500 imah di Amérika Serikat dina sataun. Numutkeun hasil pamilarian anu sanés, unggal sajuta telepon sélulér anu didaur ulang ngagaduhan kamampuan pulih 772 pon pérak, 35 sarébu pon tambaga, 33 pon paladium sareng 75 pon emas. Ieu tiasa janten conto anu pangsaéna anu tiasa ngabantosan anjeun pikeun terang kumaha pentingna pikeun ngadaur mulangkeunana barang-barang éléktronik anjeun pikeun ngalestarikeun bahan alami anu berharga sareng énergi ogé.

Ieu mangrupikeun sababaraha hal anu tiasa ngabantosan anjeun pikeun terang kunaon penting pikeun anjeun ngadaur mulangkeunana limbah éléktronika anu anjeun gaduh di bumi anjeun sareng mikirkeun pikeun ngajantenkeun bagian tina tempat sampah bumi anjeun:
1. Runtah éléktronika tiasa janten sumber bahan baku anu beunghar
2. Ku didaur ulang limbah éléktronika, anjeun tiasa ngajagi lingkunganana aman tina sababaraha bahan beracun.
3. Gerakan limbah ngabahayakeun ti hiji tempat ka tempat anu sanés
4. Manajemén runtah padet
5. Runtah éléktronika tiasa janten panyabab polusi

1. Runtah éléktronika tiasa janten sumber bahan baku anu beunghar

Kusabab mangrupikeun kanyataan anu dipikaterang yén alat éléktronika diwangun ku kombinasi sababaraha bahan berharga anu tiasa anjeun simpen ku didaur ulang mayit anjeun, Parangkat éléktronik modél luntur atanapi lami. Numutkeun laporan panilitian, hungkul 5 ka 10 persén emas tina runtah éléktronika hasil didaur deui. Sedengkeun sésana 90 persén anu leungit unggal taun, anu jumlahna penting. Sareng ieu leungit sabab urang henteu sadar kanyataan yén kumaha aranjeunna tiasa ngadaur mulangkeunana atanapi nyumbangkeun limbah éléktronika pikeun panggunaan anu langkung saé. Runtah éléktronika ngandung bahan anu langkung berharga ogé anu langkung ti 40 ka 50 persén langkung beunghar tibatan bijih anu ditambang ti bumi, numutkeun PBB.

Bahan-bahan berharga ieu tiasa disimpen ku cara méré kasadaran ka masarakat ngeunaan kunaon aranjeunna kedah ngadaur mulangkeunana limbah éléktronika na atanapi otoritas tiasa ngajalankeun kampanyeu kanggo ngawartosan masarakat ngeunaan manpaat daur ulang atanapi nyumbangkeun limbah éléktronika. Program kasadaran ngeunaan daur ulang limbah éléktronika tiasa ngabantosan nagara mana waé pikeun ngalestarikeun maksimal tina bahan berharga anu dianggo dina ngadamel alat éléktronik.

2. Ku didaur ulang limbah éléktronika, anjeun tiasa ngajagi lingkunganana aman tina sababaraha bahan beracun.

Alat éléktronika lami henteu ngan ukur ngandung bahan berharga tapi ogé sababaraha unsur toksik. Sakumaha urang terang yén aya sababaraha unsur racun dina alat éléktronik sapertos timah, kadmium, raksa, sareng kromium. Penting pikeun mastikeun yén bahan ieu badé musnah ku cara anu pantes sareng moal ditambihan ka lingkungan. Éta sabab pelepasan bahan-bahan toksik ieu kana lingkungan tiasa ngabahayakeun masarakat sakitar. Aya kamungkinan hébat yén limbah éléktronik ogé tiasa ngandung logam atanapi bahan beurat sanésna sareng sababaraha bahan kimia toksik ogé anu tiasa ngabahayakeun pikeun manusa sareng ingon-ingon sanésna. Éta sababna langkung saé pikeun ngancurkeun atanapi ngadaur mulangkeunana limbah éléktronika sapertos kitu anu henteu tiasa ngarugikeun batur.

3. Gerakan limbah ngabahayakeun ti hiji tempat ka tempat anu sanés

Gerakan limbah éléktronika teu terkendali mangrupikeun hal anu biasa. Runtah éléktronika nuju dipindahkeun ka nagara-nagara anu tanaga gawé murah sayogi pikeun didaur ulang éta limbah éléktronika. Tapi pendekatan primér sareng kakurangan sumber anu tiasa dianggo pikeun ngadaur mulangkeunana limbah éléktronika mangrupikeun alesan masalah kaséhatan ka pribumi di nagara-nagara éta. Pelepasan racun anu terus-terusan kakeunaan racun nalika didaur ulang limbah éléktronika janten masalah anu dipikahariwang di daérah anu miskin ieu. Tapi daur ulang limbah éléktronika dibantuan ku perusahaan anu gaduh sumber anu cekap tiasa janten pilihan anu langkung saé pikeun ngalaksanakeun sareng tiasa ngahemat tempat sanés tina cilaka ku bahan toksik anu asalna tina limbah éléktronika.

4. Manajemén runtah padet

Sanaos kamekaran industri éléktronik muncul unggal dinten, pertumbuhan ieu datang sareng produk anu ngagaduhan waktos anu langkung pondok. Sareng waktos pondok ieu siklus kahirupan alat-alat éléktronika anu béda mangrupikeun panyabab tina gancang tumuh bahan limbah. Bahan limbah padet ieu dihasilkeun limbah éléktronika tiasa dikontrol ku ngadaur mulangkeunana limbah éléktronika kalayan épisién.

5. Runtah éléktronika tiasa janten panyabab polusi

Runtah éléktronika ngandung seueur bahan kimia anu tiasa bahaya pikeun lingkungan. Kusabab alesan ieu, haram ngalungkeun mayit, Parangkat éléktronika modél luntur atanapi kaluar kalayan sampah anu biasa di sababaraha nagara. Di nagara anu béda-béda di panjuru dunya, runtah éléktronika henteu diolah ku daur ulang éléktronika anu disahkeun. Kaseueuran nagara-nagara ieu henteu ngagaduhan kasadaran ngeunaan daur ulang limbah éléktronika atanapi henteu terang ngeunaan kumaha aranjeunna tiasa nyaritakeun masarakatna ngeunaan pangaruh kaséhatan sareng lingkungan anu tiasa disababkeun ku limbah éléktronika anu dibuang.. Di nagara-nagara sapertos kitu, metode anu teu leres pikeun miceun runtah éléktronika dianggo. Jalma-jalma biasa meunang bahan berharga ku ngaduruk runtah éléktronika. Tapi prosés pembakaran ieu dina hawa terbuka tiasa janten panyabab polusi udara.
Di kaseueuran nagara, kusabab prosés pembuangan limbah éléktronika anu teu leres tiasa janten panyabab kabocoran kimia kana pasokan cai. Kusabab suplai cai tiasa najis anu tiasa ngabahayakeun masarakat atanapi ingon-ingon di sekitar tempat pembuangan ieu.

Kumaha Daur Ulang limbah Éléktronik anjeun?

Kami resep alat anu kami anggo dina rutin sapertos TV, telepon sélulér, laptop, komputer, jsb. Sanaos kami nganggo gadget ieu kalayan ati-ati pisan, tetep aranjeunna tiasa kadaluarsa. Éta sabab unggal alat éléktronik ngagaduhan waktos akhir tina kahirupan anu manpaatna sareng saatos waktos éta unggal alat badé janten limbah éléktronika. Naon anu kudu dilakukeun ku limbah éléktronika ieu mangrupikeun masalah ageung. Numutkeun laporan ku PBB 4.47 juta ton limbah éléktronik parantos dipiceun dina sataun 2016, hungkul 20 persén limbah éléktronik ieu dibuang ku cara anu pantes.

Konsumén sapopoé kedah ngalakukeun hal anu tiasa ngirangan tapak runtah éléktronikna. Seueur bahan anu dianggo dina ngadamel alat éléktronik tiasa dipulihkeun kanggo dianggo deui sapertos plastik, logam, sareng gelas. Éta diklaim ku Apple yén perusahaan parantos ngasilkeun deui 2,204 pon emas anu hargana sakitar 40 jutaan dolar ku didaur ulang alat-alat éléktronik anu béda dina sataun 2015.

Di nagara anu béda, jalma nuju ngupahan ku aparat anu terang ngeunaan cara anu pantes anu tiasa dianggo pikeun ngadaur mulangkeunana alat éléktronik anu lami. Aya seueur cara aman anu tiasa anjeun anggo pikeun miceun atanapi ngadaur mulangkeunana limbah éléktronika anjeun.

Ieu sababaraha hal anu tiasa anjeun laksanakeun pikeun ngadaur mulangkeunana limbah éléktronika anjeun kalayan gampang tanpa nyanghareupan masalah:
1. Candak limbah éléktronika anjeun ka daur ulang anu disahkeun
2. Sumbangkeun limbah éléktronika anjeun pikeun ngabantosan kapercayaan
3. Bawa limbah éléktronika anjeun ka perusahaan téknologi

Sumbangkeun limbah éléktronika anjeun pikeun ngabantosan kapercayaan

Upami anjeun ngagaduhan alat éléktronik anu masih dina kaayaan damel tapi anjeun henteu hoyong nganggo éta deui, maka hal anu paling saé anu anjeun tiasa laksanakeun nyaéta nyumbang éta pikeun percanten. Anjeun tiasa mendakan seueur tempat amal di luar kota anjeun anu bakal nampi alat lami anjeun sareng bakal ngagunakeun deui éta. Anjeun tiasa mendakan organisasi lokal di sakuriling anjeun kalayan gampang ku mariksa anu mana waé diantarana anu nampi alat éléktronik lami.
Lian ti organisasi ieu aya sababaraha cara séjén anu sayogi anu tiasa ngabantosan anjeun pikeun masihan alat éléktronik lami ka jalma anu peryogi alat ieu pikeun panggunaan. Ieu sababaraha cara anu tiasa anjeun anggo pikeun nyumbang alat éléktronik lami anjeun kalayan gampang:
1. DELL Sambungkeun deui
2. eBay pikeun Amal
3. Organisasi Bursa Komputer Dunya
4. Organisasi Ponsel Telepon Amérika

DELL Sambungkeun deui

DELL Reconnect damel kanggo Goodwill, sareng pikeun tujuan ieu, organisasi ieu nampi komputer unggal perusahaan sareng alat anu tiasa dianggo sareng komputer. Numutkeun ka organisasi ieu, anjeun tiasa lungsur alat éléktronik lami sareng lami di lokasi Goodwill caket anjeun pikeun amal.

eBay pikeun Amal

eBay for Charity nyarios yén anjeun tiasa ngantep kami ngical alat éléktronik lami sareng anu sanés anu anjeun badé nyumbang teras anjeun tiasa nyumbangkeun sadaya artos kana amal anu anjeun pilih..

Organisasi Bursa Komputer Dunya

Organisasi Bursa Komputer Dunya nuju jalan pikeun ngirangan pamisahan digital di seueur nagara berkembang. Organisasi Exchange Komputer Dunya ngayakeun panggunaan alat-alat éléktronik sareng daur ulang anu leres tina alat-alat éléktronik anu henteu tiasa dianggo. Organisasi ieu damel kanggo penyediaan komputer, laptop, périferal sareng alat éléktronik sanés pikeun komunitas anu béda-béda di dunya.

Organisasi Ponsel Telepon Amérika


Organisasi ieu ngumpulkeun telepon sélulér anu digunakeun pikeun sadaya mérek sareng ngajual deui hapé éta saatos ngalereskeunana. Organisasi Ponsel Telepon Amérika bertanggung jawab pikeun daur ulang telepon sélulér anu teu tiasa dianggo. Organisasi ieu teras ngamangpaatkeun sadaya penghasilan pikeun tujuan anu saé anu béda.

Bawa limbah éléktronika anjeun ka perusahaan téknologi

Seueur perusahaan manufaktur anu nyayogikeun jasa daur ulang ogé. Anjeun tiasa milarian program perusahaan tech anu béda anu masihan jasa daur ulang anu pangsaéna pikeun pangguna. Anjeun tiasa milarian perusahaan ieu ku nerapkeun nami produk atanapi saringan nami perusahaan. Ieu mangrupikeun sababaraha perusahaan anu nyayogikeun pilihan pikeun ngadaur mulangkeunana alat éléktronik anu lami ka konsumén.
1. Masihan deui Program Apple
2. Amazon
3. Daur mulang nawiskeun ku Best Buy
4. Nawiskeun ku Staples sareng Depot Kantor
5. Program Buyback of Sprint

Masihan deui Program Apple

Upami anjeun badé mumpuni pikeun layanan daur ulang apel, anjeun bakal dibéré kartu kado anu hargana $1000 atanapi kiridit di toko pikeun hasil nyayogikeun produk di Give Back Program of Apple. Upami anjeun ngagaduhan alat éléktronik anu henteu mumpuni pikeun program ieu, perusahaan bakal nampi éta ogé pikeun prosés daur ulang. Sareng ngalangkungan April 30, Apple bakal nyumbang kanggo unggal alat anu ditampi ku perusahaan pikeun prosés daur ulang.

Amazon

Amazon bakal mayar dugi 200.91 dolar dina bentuk kartu kado pikeun nyayogikeun naon waé jinis alat éléktronik tilas sareng gim video atanapi CD musik ogé.

Daur mulang nawiskeun ku Best Buy

Daur mulang nawiskeun ku Best Buy nawiskeun anjeun nyandak alat éléktronik lami anjeun pikeun prosés daur ulang anu leres. Henteu janten masalah dimana anjeun ngagaleuh alat éta anjeun tiasa nyandak éta ka Best Buy.

Nawiskeun ku Staples sareng Depot Kantor


Staples sareng Office Depot nawiskeun program daur ulang khusus pikeun anggota pangirutna pikeun kéngingkeun $2 pikeun unggal unit printer, sareng hiji nasabah tiasa nawiskeun sapuluh printer dina sabulan.
Seueur pabrikan printer gaduh program daur ulang nyalira kanggo konsuménna anu anjeun tiasa parios ngalangkungan sumber online pikeun masing-masing perusahaan sapertos hp, Canon sareng Epson.

Daur ulang komputer sareng hard drive

Naha langkung saé urang miceun runtah éléktronika anjeun dina tempat sampah?

Boh éta légal pikeun miceun alat éléktronik Akhir Kahirupan di tempat sampah atanapi henteu gumantung pisan kana jinis alat sareng lokasi dimana anjeun ayeuna cicing. Éta ngarujuk kana aturan nagara sareng peraturan ngeunaan limbah éléktronika. Tapi saluareun debat ieu, hal pangsaéna anu tiasa anjeun laksanakeun pikeun limbah éléktronika anjeun disumbangkeun, didaur ulang atanapi dijual deui. Tiluanana tiasa janten pilihan anu pangsaéna sareng tepat anu tiasa anjeun anggo pikeun limbah éléktronika anjeun. Upami anjeun hoyong ngadaurkeun limbah éléktronika anjeun, maka langkung saé éta kontak anu didaur ulang pikeun prosés ieu.

Aya sababaraha kota atanapi nagara bagian di dunya anu henteu ngijinkeun konsumén pikeun miceun runtah éléktronika na ka tempat sampah sareng nyungkeun wargana pikeun ngontak daur ulang pikeun prosés daur ulang anu leres sareng lengkep pikeun limbah éléktronika anjeun.. Ieu tiasa janten léngkah anu pangsaéna pikeun para palaksana pikeun ngajaga lahanna murni sareng polusi gratis. Upami anjeun mikir badé ngahubungi daur ulang, maka pastikeun anjeun badé ngahubungi daur ulang anu disahkeun pikeun proyék daur ulang limbah éléktronika anjeun.

Kumaha upami karusakan data anu sayogi dina alat anjeun?


Sateuacan didaur ulang komputer lami anjeun, laptop sareng telepon sélulér pastikeun yén anjeun parantos mupus sadaya data tina alat anjeun. Pikeun mupus data tina hard drive anjeun henteu cekap dilakukeun, pilihan anu pangsaéna nyaéta ngabersihkeun hard drive alat anu badé disumbangkeun, didaur ulang atanapi dijual deui. Sareng upami anjeun badé nyéwa daur ulang, anjeun tiasa naros ka anjeunna ogé kanggo mupus inpormasi pribadi anjeun sareng sadaya data tina alat sateuacan didaur ulang kanggo nyegah kaamanan sareng inpormasi informasi. Pilihan séjén anu anjeun tiasa anggo parangkat lunak anu tiasa nyerat sadaya hard drive anjeun. Parangkat lunak ieu anjeun tiasa kéngingkeun tina sumber online kalayan gampang.

Mangrupikeun tugas moral urang sadayana pikeun ngiringan prosés daur ulang limbah éléktronika. Éta sabab salain nyimpen sumberdaya alam urang tiasa ngajaga lingkungan urang ngahemat teuing tina unsur toksik anu tiasa ngabahayakeun urang.

Karuksakan Data Chicago

Chicago salaku Steward tina Éléktronik Daur Ulang Éléktronik di Illionis

0
Chicago E Stewards

Chicago salaku Steward tina Éléktronik Daur Ulang Éléktronik di Illionis

Chicago, Il-5 Januari 2014. Runtah nol, éta tujuan Chicago pikeun kota na. Nagara Illionis ngalakukeun daur ulang pamaréntah pikeun ngabantosan padumukna sareng ngadorong lingkungan anu langkung héjo anu bakal nguntungkeun sadayana dina jangka panjang. Chicago, salaku bagian tina Illionis anu langkung ageung, nyaéta nurut ka Illionis EPA jadi inisiatipna saéstuna sareng bakal aya saé.

Usaha Kota

Kota Chicago ngagaduhan Bahan Kimia Rumah Tangga sareng fasilitas Daur Ulang Komputer nyalira di North Branch Street (dua blok wétaneun Lebuh Raya Kennedy di Divisi Jalan).

Fasilitas ieu dibuka dinten Salasa, Kemis sareng dinten Sabtu mimiti unggal bulan sareng aranjeunna ngan nampi limbah dina dinten-dinten éta. Kusabab résidu anu bahaya tiasa dipanggihan dina limbah éléktronik, warga masarakat bakal disarankan pikeun henteu nyésakeun tempat sampah di luar dinten ngumpulkeun ieu.

Usaha aranjeunna sanés ngan ukur museur kana ukuran anu langkung héjo tapi pikeun ngabasmi total perlunaan TPA tibatan ngagunakeun lahan ieu pikeun tujuan hébat anu sanés.. Jasa kalebet Kampanye Anti-Sampah anu ngamungkinkeun warga mayar denda kanggo unggal litter anu dipasihkeun ka aranjeunna, mariksa status Permintaan Layanan Pelanggaran Kode Sanitasi sareng ngirangan buku surat sareng telepon anu teu dihoyongkeun di bumi atanapi damel sareng seueur deui.

Chicago dipikaterang ku Program Daur Ulang Warga Biru Gorobag na. Walikota Rahm Emanuel bahkan parantos ngalegaan di kota taun kamari. Ieu ngadorong pembuangan limbah dua mingguan. Tapi kumargi EPA henteu ngijinkeun limbah IT kanggo dibuang ngalangkungan prosés normal, program na kumaha waé janten counter-produktif. Tapi aya kelompok swasta sareng umum anu masih nampi limbah sapertos ieu numutkeun EPA sorangan, bakal aya saloba 250 jutaan PC anu bakal dibolaykeun di Amérika Serikat ti jaman anu kalangkung ku 2000 ka 2005.

Anggoan deui mangrupikeun salah sahiji solusi anu disayogikeun ku perusahaan langka ieu anu tiasa diitung ku ramo. Sababaraha diantarana nyorong ngajual deui ka toko-toko sapertos Angkatan Darat Kasalametan sareng Goodwill Industries anu kantos kasohor.

Sakumaha Chicago parantos janten kota anu satia, éta rutin ngayakeun rapat sareng dinten pangumpulan di mana warga tiasa miceun bahan éléktronikna sareng limbah rumah tangga anu bahaya anu gratis.. Runtah komérsial henteu ditampi sanaos sabab tiasa langkung seueur sareng peryogi perhatian anu langkung spesialis sapertos perusakan data lengkep.

Hiji Diantara Sababaraha

Ava Recycling mangrupikeun salah sahiji sababaraha perusahaan anu masihan seueur usaha dina daur ulang, migunakeun deui sareng ngirangan limbah éléktronik sahingga henteu pernah ka tempat pembuangan sampah di daérah éta. Beda sareng pamaréntah sareng sababaraha persaingan anu sanés, aranjeunna nawiskeun jasa pengambilan lokal anu bakalan ngadaur mulangkeunana pikeun anjeun tanpa anjeun ngantepkeun kanyamanan di tempat anjeun.

Ngeunaan AVA Electronics

AVA Electronics Recycling komitmen kana "Anggoan deui, Daur mulang, Klaim deui ”kawijakan. Éta mangrupikeun perdana perusahaan Daur Ulang Elektronik Éléktronik Chicago. Aranjeunna didaur ulang sadaya jinis éléktronika, logam sareng kandaraan sampah sareng sanggup nyayogikeun jumlah anu seueur. Aranjeunna perusahaan dipercaya anu mastikeun efisiensi sepanjang waktos. Perusahaan mangrupikeun bagian tina inisiatif global pikeun ngirangan biasana sadaya limbah pikeun lingkungan anu langkung héjo sareng bersih. Di luhur ngan daur ulang limbah éléktronik pikeun palanggan padumukan, aranjeunna ogé ngalaksanakeun ngaruksak data lengkep pikeun sababaraha Fortune 500 pausahaan. AVA Electronics Recycling nyaéta HIPAA, Kalakuan, HITECH sareng Gramm-Leach-Bliley Act patuh.

Daur Ulang Éléktronik Chicago